Начало >Добруджа >Регионални

Общински съвет - Тервел заседава днес

17.08.2015 г. 08:40:38 ч.
/
Общински съвет - Тервел заседава днес
Заседание на Общински съвет Тервел ще се проведе днес. За него общинската администрация е подготвила за разглеждане належащи въпроси, за които е необходимо да бъдат взети решения, необходими за работата на Общината.
Едно от важните решения, които трябва да бъдат взети е за проекта за филиала на центъра за спешна медицинска помощ в Тервел. За целта кметът на общината с докладна  до общинския съвет предлага да се предостави в собственост на държавата (Министерство на здравеопазването) първия етаж на новото крило на болницата - бившия рентгенов сектор, за да се изгради там модерен и добре оборудван филиал за спешна помощ в Тервел. Решение за това ще бъде взето, в случай че за предложението гласуват 3/4 от общия брой съветници. Друго важно решение касае покупка от страна на общината на 646 кв.м. частен имот, който се засяга от откоси, банкети и сервитут на пътя към претоварната станция в гр.Тервел.За целта се ползва разпоредба от закона за общинската собственост, която позволява имотът да не бъде отчуждаван, в случай , че собственикът и общината са постигнали споразумение за покупко-продажба по пазарна оценка.     
Съветниците трябва да разрешат кандидатстването на Община Тервел с проекти по първа покана за кандидатстване на новата програма за трансгранично сътрудничество INTERREG V-A Romania Bulgaria 2014 -2020 .Общината е подготвила общо четири идейни проекта, за които прави предложение за даване на съгласие за кандидатстване пред общински съвет Тервел - за изграждане на парк за безопасност на движението в гр.Тервел , за доставка на мобилна техника за справяне с бедствени положения, за екопътека с място за наблюдение над каньона на Суха Река и за основен ремонт на общински път , свързващ община Тервел със с.Средище - населено място, през което преминава републикански път Добрич-Силистра, респ.достъп до румънския град Калъраш.
            Основна точка в заседанието на местния парламент ще бъде шестмесечният отчет на общинския бюджет, както и предложение за слети и маломерни паралелки през новата учебна година.
Източник:Вестник ГЛАС

Коментирайте
Подобни новини
Самодейците от село Владимирово се представиха на фестивал в Сърбия (ВИДЕО)
Самодейците от село Владимирово се представиха на фестивал в Сърбия (ВИДЕО)
Ловците трябва  да предават проби за изследване за АЧС и трихинелоза от отстреляните диви свине
Ловците трябва да предават проби за изследване за АЧС и трихинелоза от отстреляните диви свине
ЦИК предлага на президента да насрочи частичен избор за кмет на с. Присад
ЦИК предлага на президента да насрочи частичен избор за кмет на с. Присад
Община Добричка публикува информационен лист за референдума на 27 октомври
Община Добричка публикува информационен лист за референдума на 27 октомври



Яндекс.Метрика