Начало >Добруджа >Общество

Вестник „ГЛАС“: Земята, която ни храни, състояние и перспективи

28.04.2024 г. 11:40:45 ч.
/
Вестник „ГЛАС“: Земята, която ни храни, състояние и перспективи
В новият брой на вестник Седмичен "Глас", припомняме за един човек оставил следа с доброта и професионализъм. Паметна плоча на д-р Ивелин Тончев беше осветена и открита в село Смолница. Денят е избран специално – това е рождената дата на обичания и уважаван медик, който се спомина през октомври 2022 г., шест месеца преди да навърши 60 години. Паметната плоча е поставена на входа на кметството в с. Смолница, където се помещаваше кабинетът на лекаря.
Десетки пациенти и приятели на д-р Тончев дойдоха в село Смолница, за да го почетат. Освещаването на плочата бе извършено от отец Емануил.

Темата на броя е свързана със Световният ден на земята и конкретно за Добруджа-Земята, която ни храни. Проф.Иван Киряков ни запознава със състоянието на есенниците. Председателят на НАЗ Илия Проданов с разказ за срещата в МС и готовност да се изплатят помощи на земеделските стопани. Добрата новина е, че парите са осигурени и няма да има редукция на плащането, уверява Проданов.
 
Важно за добричлии решение публикува изданието: Отлагат за догодина гласувани промени в транспортната схема на Добрич. Общинският съвет ще гласува промените в общинската транспортна схема, които трябваше да влязат в сила от 1 май тази година, да бъдат отложени за следващата година. Докладната записка за изменение на решение от 19.09.2023 г., внесена от зам.-кмета Павел Павлов, бе разгледана на днешното заседание на ПК „Транспорт и безопасност на движението“, като след близо час дебати, бе подкрепено предложението промените в схемата да се отложат за 1 май 2025 г, а не както предлагат от администрацията – за 1 януари 2025 г.
 
На спортната страница: 3 златни и 1 сребърен медал за „Десант” на Европейската купа, Руси Минев с победа на „SENSHI 21”.
И още във вестник „ГЛАС“: най-актуалните малки обяви, полезна информация, културен афиш, седмичен хороскоп, забавни страници, седмична прогноза за времето.

Коментирайте
Подобни новини
Прогноза за 13 май - понеделник
Прогноза за 13 май - понеделник
Вестник "ГЛАС":Всичко за изборите на 9 юни
Вестник "ГЛАС":Всичко за изборите на 9 юни
Томина неделя е
Томина неделя е
Бюлетин за планови прекъсвания на територията на област Добрич
Бюлетин за планови прекъсвания на територията на област Добрич



Яндекс.Метрика