Виктор Лучиянов: Изпращаме един добър летен сезон (ВИДЕО)

28.09.2021 г. 11:19:02 ч.
/
Виктор Лучиянов: Изпращаме един добър летен сезон (ВИДЕО)
Мисля, че целият бранш на север от "Златни пясъци" трябва да е доволен в края на лято 2021. Така хотелиерът Виктор Лучиянов  коментира летния сезон тази година. По думите му предприети са адекватни мерки и в края на септември браншът изпраща един не лош сезон, спрямо прогнозите през май и началото на юни. „По разчетите към момента сме на около 80 % от това, което беше през върховата 2019 година”, казва Виктор Лучиянов.
Ковид ситуацията прочисти  бранша от всички, случайно попаднали в него-хотелиери, ресторантьори и туристически оператори, казва той. "Мисля, че истинските браншовици добре познават работата си. Системата се прочисти и останаха тези, които разбраха, че най-важен в туризма  е туриста и  ние трябва да направим неговата почивка незабравима, без значение дали два от Силистра или Франкфурт.
Виктор Лучиянов изрази надежда, че рестрикциите, които бяха  въведени през септември, ще отпаднат в следващия месец. ”Надявам се тези мерки  скоро да бъдат отменени, защото нищо не предотвратяват. Хората трябва да започнат да се ваксинират, а тези, които имат проблеми със здравето и не могат да го направят, трябва да се пазят”, казва той.
Браншовикът коментира още, че никой от предствителите на бизнеса в региона не е получил обезщетение . „Това бяха празни приказки на бившите управляващи. Не познавам някой от бранша в региона, който да е получил помощ под някаква форма. Имаме нужда от спокойствие и хората от  жълтите павета да не ни учат  как да правим туризъм, защото нищо не разбират. Нямаме нужда от учители”, категоричен е той.
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Диана Бютюнска, изп. директор на Фрамар Холдинг АД:  Добрич е добра идея за нова аптека Фрамар
Диана Бютюнска, изп. директор на Фрамар Холдинг АД: Добрич е добра идея за нова аптека Фрамар
Министърът на туризма е за запазването на 9% ДДС за ресторантите
Министърът на туризма е за запазването на 9% ДДС за ресторантите
Рекордно увеличение на сделките с имоти в Добрич
Рекордно увеличение на сделките с имоти в Добрич
3,4 млрд. лв. ще бъдат по сметките на земеделските стопани до края на годината
3,4 млрд. лв. ще бъдат по сметките на земеделските стопани до края на годинатаЯндекс.Метрика