Владимир Путин демонстративно целуна Корана

22.08.2024 г. 14:22:25 ч.
/
Владимир Путин демонстративно целуна Корана
Изглежда, че Кремъл е започнал кампания, целяща да оправдае това, че все така дава приоритет на Източна Украйна пред незабавното изтласкване на украинските сили от Курска област. Източници от руското правителство, близки до администрацията на руския президент, заявиха пред руския независим вестник Meduza, че Кремъл активно се опитва да накара руското общество да омаловажава значението на нахлуването.

Източниците отбелязват, че Кремъл чрез пропаганда ще насърчи руснаците да изчакат руските сили да си върнат тези територии след "неизбежно" украинско поражение в Източна Украйна. Кремъл е решил и да не отменя предстоящите избори за губернатор на Курска област, насрочени за септември, за да минимизира паника в региона.

Руската централна избирателна комисия реши да отложи местните избори в седемте района на Курска област, които са засегнати от украинското нахлуване, поради рискове за сигурността. Кремъл обаче може да е решил да запази губернаторските избори, както е планирано, за да замени временната Курска област Губернатор Алексей Смирнов, който ръководи голяма част от местния руски отговор на нахлуването.

Това се посочва в дневния анализ на Института за изследване на войната (ISW).
Meduza съобщи, че всички интервюирани служители са изразили увереност, че битките в Курска област ще продължат с месеци, което показва, че Кремъл може да не бърза да отблъсне украинските сили от региона и вместо това ще продължи да дава приоритет на своите настъпателни операции в Източна Украйна. Украински източник от военно-политическото ръководство, напротив, каза пред украинския новинарски канал РБК-Украйна, че Путин е възложил на руските сили да отблъснат украинските сили от Курска област до 1 октомври, без да преразпределят сили от ключовите зони на фронта - а именно от Покровск и посоки Торецк.

ISW по-рано оцени, че руският президент Владимир Путин и руското военно командване вероятно разглеждат като стратегически императив спечелването войната на изтощение срещу Украйна и продължават да дават приоритет на руските настъпателни операции в Източна Украйна.

Посоченият от Путин краен срок предполага дълго време за оспорване на териториалната цялост на Русия, като се има предвид, че операцията започна на 6 август. Такава продължителна окупация на руска територия противоречи на дългогодишните твърдения на Кремъл, че Русия е във война, която има за цел да защити руския суверенитет и териториална цялост.
 
Снимка:webnews.bg
Източник:News.bg

Коментирайте
Подобни новини
Русия обстрелва пазара в Херсон. Има много загинали и ранени
Русия обстрелва пазара в Херсон. Има много загинали и ранени
Украйна е топ приоритет за новия шеф на НАТО
Украйна е топ приоритет за новия шеф на НАТО
Почина американският кънтри певец и актьор Крис Кристоферсън
Почина американският кънтри певец и актьор Крис Кристоферсън
Триумф за крайнодесните в Австрия
Триумф за крайнодесните в Австрия



Яндекс.Метрика