ВОЛЕЙБОЛ: Димитър Маринков е новият старши треньор на „Добруджа 07“ (ВИДЕО)

Днес от клуба официално представиха новия наставник, който е добре познат на феновете на волейбола в Добрич
08.07.2024 г. 14:25:31 ч.
/
ВОЛЕЙБОЛ: Димитър Маринков е новият старши треньор на „Добруджа 07“ (ВИДЕО)
Димитър Маринков е новият старши треньор на ВК „Добруджа 07“. Днес от клуба официално представиха новия наставник, който е добре познат на феновете на волейбола в Добрич.
30-годишният Маринков е шампион на България с „Добруджа 07“ за 2016 г. и двукратен носител на Купа България през 2015 и 2017 г. След няколко сезона в чужбина и кратка пауза, през изминалия сезон се той завърна в добричкия тим, но за съжаление, тежка контузия го извади трайно от игра и му попречи да завърши сезона.

Първоначално моите идеи бяха да помагам на Дани Милушев, но той отиде в друг клуб и при създалата се ситуация, ми отправиха предложение, на което ми бяха необходими около 5 секунди да кажа Да, заяви пред медийна група „Добруджа“ Маринков. Всеки, който ме познава, знае, че последните 10 години аз съм част от „Добруджа 07“. Добрич ме изгради като състезател и като човек. Като състезател успях да спечеля всичкo с клуба, каза още новият наставник. Той призна, че изминалата година е била кошмарна за него в личен план, след претърпяната контузия през декември и последвалите две операции.
Работата като наставник е доста по-сложна и по-отговорна, отколкото когато бях състезател, каза Маринков, но посочи, че е запознат с процеса на организация и контрол.
Той каза, че активно се работи по селекцията за новия сезон. Следващата седмица от клуба ще започнат да обявяват новите имена в отбора. Сред тях ще бъде либерото Николай Тодоров, който се завръща в родния клуб. И през новия сезон „жълто-зеления“ екип ще защитават Виктор Бодуров и Даниел Павлов, потвърди новият треньор. 

Новината за раздялата с Дани Милушев бе изненадваща, но за нас беше чест и удоволствие да предложим на Димитър Маринков да стане старши треньор, защото той човек дал толкова много на клуба и ние сме длъжни да му дадем това право да продължи да се развива, каза президентът на клуба Тодорин Ненчев. Той припомни, че още, когато е застанал начело на клуба, е решил да залага на млади треньори като Лазар Лазаров и Данаил Милушев.
Ненчев отбеляза, че ще продължат да залагат на състезатели от школата на клуба. И миналата година обявихме, че искаме да развиваме нашите волейболисти, а и ситуацията в която се намираме, донякъде е принудително. Това обаче е добре и за тях, и за нас. До голяма степен Маринков е запознат със селекцията, която планирахме с Милушев. Нормално е обаче той да има свои виждания и с това, което сме намерили, мисля, че дори отборът ни ще бъде по-силен от миналата година, коментира Ненчев.
Той обясни, че причината поради, която все още клубът не е получил лиценз от НВЛ за новия сезон в Ефбет Супер волей, са задълженията към НАП. Ние сключваме тримесечни споразумения с приходната агенция за разсрочването им. Към днешна дата ние имаме сключено такова споразумение, но от НВЛ искат да представим следващото, което ще подпишем септември, за да докажем, че към началото на първенството все още ще имаме такова, обясни Тодорин Ненчев. Той припомни, че миналата година ситуацията е била идентична и увери феновете, че няма нищо притеснително.
С оглед на ситуацията нашата цел през последните години целта пред отбора е била влизане в плейофите. Последните две години не успяхме, но не правим драми. За нас е важно да развиваме школата и да радваме  хората в залата. Ако нямаме проблеми с контузени състезатели, смятам, че Маринков ще постигне целта – влизане в плейофите, каза още президентът.
 
Репортаж на Михаил Добромиров и Стефан Калев

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
ФУТБОЛ: Добруджа стартира с равенство новия сезон във Втора лига
ФУТБОЛ: Добруджа стартира с равенство новия сезон във Втора лига
Балчиклията Димо Андреев е европейски вицешампион в хвърлянето на чук до 18 г.
Балчиклията Димо Андреев е европейски вицешампион в хвърлянето на чук до 18 г.
ФУТБОЛ: Добруджа стартира новия сезон с мисъл и цел към Първа лига
ФУТБОЛ: Добруджа стартира новия сезон с мисъл и цел към Първа лига
БОКС: Светлана Каменова и Станимира Петрова отпътуваха за Париж
БОКС: Светлана Каменова и Станимира Петрова отпътуваха за ПарижЯндекс.Метрика