Начало >Добруджа >Общество

Връчиха наградата „Йордан Парушев” на Мадлен Йонкова (ВИДЕО)

11.06.2024 г. 15:03:18 ч.
/
Връчиха наградата „Йордан Парушев” на Мадлен Йонкова (ВИДЕО)
Почетната стипендия „Йордан Парушев” бе връчена на Мадлен Йонкова от 12 Д клас в ЕГ „Гео Милев” в началото на днешното заседание на Общински съвет – Добрич. Наградата бе връчена от председателя на Общинския съвет Красимир Николов.

Отличието, което носи името на първия директор на гимназията, заемал поста от 1973 до 1990 г., се присъжда ежегодно на изявен ученик от завършващия випуск с решение на Педагогическия съвет на гимназията. Всички преподаватели единодушно решиха лауреат тази година да бъде Мадлен Йонкова от 12 Д клас. Четири поредни години – от 8 до 12 клас, тя е на първо място на областния кръг на олимпиадата по история. Печелила е и областния кръг на олимпиадата по български език и литература. Мадлен се представи отлично и на държавните зрелостни изпити. На матурата по английски език има пълна шестица – 6,00, а на тази по български език и литература – 5,98.

Това отличие означава много за мен, защото ще ме мотивира и ще ми напомня, че упоритият труд води до много успехи, сподели Мадлен пред кметския екип и общинските съветници, след като получи наградата.

Тя планира да следва „Право” в Софийския университет, като сподели, че би се върнала да работи в Добрич, след като завърши.

„Езикова гимназия ми даде много спомени, много приятели и много любими учители. В Езикова знаех, че съм на моето място – че съм намерила училището, в което трябва да бъда, с хората, с които трябва да бъда. Това е едно място, което винаги ще помня с топли чувства. Когато съм в Добрич, винаги ще минавам оттам и ще си спомням как съм станала човека, който съм сега, благодарение на Езикова”, заяви Мадлен за медийна група „Добруджа”.

За мен Йордан Парушев е велика личност и следващите директори трябва да продължаваме неговото дело, за да бъде Езикова гимназия това, което е била и продължава да бъде, заяви директорът на ЕГ „Гео Милев” Миглена Василева.

Репортаж на Димитър Узунов и Преслав Димитров

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Времето на 23 юли
Времето на 23 юли
Йордан Апостолов: Скъсана е нишката между производството и търговията в земеделието (ВИДЕО)
Йордан Апостолов: Скъсана е нишката между производството и търговията в земеделието (ВИДЕО)
ОИЦ – Добрич проведе среща със Сдружение „Регионално управление на отпадъците - Добрич”
ОИЦ – Добрич проведе среща със Сдружение „Регионално управление на отпадъците - Добрич”
Има спад на нивата на язовирите в областта заради липсата на дъждове и горещините
Има спад на нивата на язовирите в областта заради липсата на дъждове и горещинитеЯндекс.Метрика