Начало >Добруджа >Общество

Връстницата на Свободата на Добруджа загуби вяра в доброто след парична измама (ВИДЕО)

31.08.2017 г. 10:23:51 ч.
/
Връстницата на Свободата на Добруджа загуби вяра в доброто след парична измама (ВИДЕО)
Тя е на 76, връстница е на Свободата на Добруджа. Родена е точно на 25 септември, затова  е кръстена Свобода. Сещаме се за нея веднъж в годината – около празника на Добрич. През останалото време тя е сама. Свобода Димитрова е уважаван човек и през ум не и е минавало, че някой може да я излъже. Вярва в доброто, в хората и помага, когато и с каквото може. За съжаление, неведнъж се убеждава колко вярна е приказката „Няма ненаказано добро”, но въпреки това – продължава с добрините.
На 29 май 2017 година повярвала на Марияна Петрова от добричкото село Дончево, която от три години и помага като социален асистент, и дала 7 хиляди лева, защото много се нуждаела от пари. Петрова обещала да ги върне до месец, след като продаде имот във Варна. Минал месецът и парите така и не се връщали. Свобода Димитрова написала жалба и я подала в полицията в края на юни. Полицаите се задействали, потърсили Марияна в дома й в Дончево, приканвали я да върне парите. Тя не отрича, че ги е взела и признава, че действително се е забавила повече от обещаното. Има и разписка с подписите на двете жени. Димитрова се счита за измамена, загубила е сън и спокойствие, обвинява се за лековерието, което е проявила, и вече не вярва в доброто. А е онкоболна и положителното мислене е първото, което й препоръчват като лечение. Останала сама, тя често мисли за случая като за най-голямата измама в живота й.
Три месеца след случилото се, Свобода потърси съдействието на Медийна група „Добруджа”.
Отиваме директно в Дончево, за да потърсим Марияна. Първо разговаряме с кмета Паун Станчев, който твърди, че има добри впечатления от Марияна и семейството й, макар да не ги познава достатъчно добре, защото са купили имот в селото едва преди около пет години.
Стигаме до къщата на Марияна Петрова. Тя не се крие, излиза с готовност да разговаря със Свобода. Петрова не отрича и пред нас, че е взела парите. Уверява ни, че ще ги върне до края на септември. Показва уважение и почит към Димитрова, опитва и ръка да й целуне.  Има дворно място, което смята да продаде и да възстанови взетата сума. Зарича се, че не е искала да се стига до тази среща и всичко ще бъде наред.
Още веднъж затвърждаваме обещанието до 25 септември, рождения ден на Свобода, седем хиляди лева да бъдат върнати на собственичката им. За да си върне тя спокойствието и може би вярата в доброто.
Репортаж на Севдалина Сарандева и Петър Петров

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Слънцето над Камен бряг на 1 юли (СНИМКИ)
Слънцето над Камен бряг на 1 юли (СНИМКИ)
Прогноза за 1 юли - понеделник
Прогноза за 1 юли - понеделник
Токът поскъпва с 1,77% от утре
Токът поскъпва с 1,77% от утре
Вестник "Глас" с посвещение за празника на община Добричка
Вестник "Глас" с посвещение за празника на община Добричка



Яндекс.Метрика