За първи път добричлия игра на Евротур по билярд (АУДИО)

09.08.2022 г. 15:44:24 ч.
/
За първи път добричлия игра на Евротур по билярд (АУДИО)
Мартин Иванов стана първия добричлия, участвал на Евротур по билярд. Кръг от тази престижна международна верига състезания в дисциплината девета топка се проведе от събота до понеделник в Петрич. Това бе първо домакинство на България на турнир от толкова високо ниво. В него участваха едни от най-добрите билярдисти в света като германците Джошуа Филър и Ралф Суке, испанците Франсиско Санчес Руис и Давид Алкаиде, австриецът Марио Хе, гъркът Александър Казакис, нидерландецът Нилс Фейен и др. Турнирите от тази верига са организирани от Европейската федерация по билярд и носят точки за световната ранглиста. Петрич събра елита на европейския билярд и с наградния фонд от 45 000 евро.

Въпреки че Мартин Иванов записа две загуби, той остави много добри впечатления с играта си. На старта на турнира той бе победен от младата надежда на петричката школа Даниел Тодоров с 5:9 игри. След това добричлията загуби от Янис Чарлафтис от Гърция с 6:9.

25-годишният Мартин Иванов се занимава с билярд от 2013 г. Оттогава той е най-успешният играч на турнирите в Добрич. Към момента Мартин Иванов живее във Варна и на Евротура се състезава с екипа на местния клуб „Джанго“.

Чуйте в аудио файла какво сподели Мартин Иванов за радио „Добруджа“ след завръщането си от Петрич:

Аудио:

Снимка:EPBF

Коментирайте
Подобни новини
Милица Мирчева отново първа на "Перник рън"
Милица Мирчева отново първа на "Перник рън"
Гросмайстор Момчил Петков с  успех в националния шампионат на Румъния
Гросмайстор Момчил Петков с успех в националния шампионат на Румъния
Нов треньор в школата на ФК „Добруджа“
Нов треньор в школата на ФК „Добруджа“
ВОЛЕЙБОЛ: Добруджа 07 спечели днешната си контрола с Черно море във Варна
ВОЛЕЙБОЛ: Добруджа 07 спечели днешната си контрола с Черно море във ВарнаЯндекс.Метрика