Начало >Добруджа >Общество

За вота в неделя гласоподавателите намаляват с 1840 (ВИДЕО)

28.09.2022 г. 17:13:48 ч.
/
За вота в неделя гласоподавателите намаляват с 1840 (ВИДЕО)
Област Добрич е готова за изборите в неделя, уверява ни областният управител Здравко Здравков. Той счита, че администрацията се е справила с обезпечаването на вота, като машини, бюлетини, осигурени СИК и готовност за контрол.“Движихме се по хронограмата зададена от правителството“, посочва Здравков. Знае се броят на избирателите за вота на 2 октомври. Те са  173 340 и са със 1840 души по-малко от гласоподавателите от 14 ноември миналата година.

На заседание от 16 септември служебният кабинет, премиерът Гълъб Донев и министър Демерджиев са обсъждали с областните управители сигурността на предстоящите избори. Не бива да се дава възможност да избуят непристойни действия и да ескалира напрежението, трябва да направим спокоен и информиран избор, казва Здравка Здравков.

Като част от проблемите обсъждани с министрите областният управител посочи ремонтът на пътя Кардам-Варна.“Аз настоявах, приоритетно да се обърне внимание на този път, който е жизнено важен за нашата област,“ казва Здравков. По думите му спешно трябва да се действа защото има отсечки където ежедневно се случват катастрофи.
Здравко Здравков призова в неделя да излезем масово да гласуваме, защото имаме необходимост от  работещ Парламент и редовно правителство.
 
Репортаж на Севдалина Сарандева и Преслав Димитров
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Вестник ГЛАС: Отново зачестяват телефонните измами!
Вестник ГЛАС: Отново зачестяват телефонните измами!
Захлаждане от понеделник
Захлаждане от понеделник
Ремонтни дейности от 28.11. – 2.12. в Добрич
Ремонтни дейности от 28.11. – 2.12. в Добрич
"Подари Рождество в един дом” кампания на фондация "Искам бебе"
"Подари Рождество в един дом” кампания на фондация "Искам бебе"Яндекс.Метрика