Начало >Добруджа >Криминални

Задържаха 51-годишна жена от Добрич, нанесла побой на майка си

12.09.2024 г. 15:23:14 ч.
/
Задържаха  51-годишна жена от Добрич, нанесла побой на майка си
Районна прокуратура – Добрич привлече към наказателна отговорност и задържа за срок до 72 часа 51-годишна жена от града, нанесла побой над собствената си майка. Тя е обвинена за нанесена лека телесна повреда при условията на домашно насилие - престъпление по чл. 131, ал. 1, т.5а, във връзка с чл. 130, ал. 1 от НК.
На 10 септември 2024 година, пострадалата се намирала в дома си заедно със своята дъщеря. Помежду им възникнал битов скандал, който ескалирал във физическо нападение от страна на по-младата жена. В.Ж. започнала да удря 83-годишната си майка по лицето, по главата и по тялото, като й причинила множество наранявания, отоци и синини. Според медицинските специалисти се касае за причинена лека телесна повреда, няма установени по-тежки травми.
Възрастната жена сама потърсила помощ на ЕЕН 112, като първоначално отказвала да подаде сигнал за случилото се между нея и дъщеря й. По-късно в показанията си, тя признала, че това не е първият случай, при който става жертва на домашно насилие, но до момента не е подавала сигнали за това от страх.

Работата по образуваното досъдебно производство продължава под ръководството и надзора на Районна прокуратура – Добрич. В.Ж. ще остане в ареста до произнасяне на съда относно мярката за неотклонение, която жената ще търпи. Наблюдаващият случая прокурор ще настоява за налагане на най-тежката възможна, а именно „задържане под стража“.
 

Коментирайте
Подобни новини
Полицията задържа жена без книжка, шофирала под въздействие на упойващи вещества
Полицията задържа жена без книжка, шофирала под въздействие на упойващи вещества
Задържаха 17-годишен младеж за притежание на 2,48 гр. канабис
Задържаха 17-годишен младеж за притежание на 2,48 гр. канабис
Полицията предупреждава за телефонни измамници, представящи се  за служители на ВиК и Енерго Про
Полицията предупреждава за телефонни измамници, представящи се за служители на ВиК и Енерго Про
Полицията е задържала млад мъж за притежание на амфетамин
Полицията е задържала млад мъж за притежание на амфетамин



Яндекс.Метрика