Начало >Добруджа >Култура

"Златка – Златното момиче" - новото заглавие в афиша на кукления театър (ВИДЕО)

Премиерата е от 18,00 ч. на 20 септември
19.09.2024 г. 13:11:31 ч.
/
"Златка – Златното момиче" - новото заглавие в афиша на кукления театър (ВИДЕО)
Спектакълът ,,Златка – Златното момиче” е най-новото заглавие в афиша на Държавен куклен театър „Дора Габе“ Добрич. Официалната премиера на кукленото представление е утре - 20 септември от 18,00 ч.

Това е поредното заглавие, с което продължаваме традицията за поставянето на сцена на повече класически произведения. Приказката е специфична, но режисьорът Даниела Христова се справи изключително добре. Същото се отнася и за тримата актьори Елена Георгиева, Иван Иванов, Мила Боянова, които изградиха много ярки образи, каза директорът на ДКТ „Дора Габе“ Петър Петков.

Драматизацията на ,,Златка – Златното момиче” е на Янчо Иванов, сценографията и куклите са дело на Христина Стоилова, художествено ателие и кукли - София Митева, музика - проф. Костадин Бураджиев.

Много е добър отзвукът от децата, които гледаха предпремиерните представления. Въпреки, че спектакълът е малко по-дълъг – около 45 минути, те успяват да задържат вниманието си до края, запленени от историята, каза режисьорът Даниела Христова. Тя определи играта на актьорите като брилянтна и подчерта важността на съвместната работа по представлението с всички ангажирани в създаването му. Христова добави, че е следвала линията на класическата приказка и предвеща хубав и дълъг живот на кукленото представление. Тя покани малките и големите жители на Добрич на премиерата на кукления спектакъл „Златка – Златното момиче“ на 20 септември и на традиционното неделно представление от 11 ч. на 22 септември.  

След премиерата на „Златка – Златното момиче“ екипът на кукления театър в Добрич започва работа по традиционния коледен спектакъл, който тази година е „Подарък за Мърморко“. В представлението ще участват отново актьорите  Елена Георгиева, Иван Иванов, Мила Боянова. Разбира се,  не може и без присъствието на Дядо Коледа, добави Даниела Христова.

Репортаж на Галина Бозукова и Стефан Калев

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Добрич джаз фест ще се проведе в Добрич на 20 септември
Добрич джаз фест ще се проведе в Добрич на 20 септември
РБ „Дора Габе” организира среща с творчеството на писателката Андрейана Цонева
РБ „Дора Габе” организира среща с творчеството на писателката Андрейана Цонева
Преподавателят по БЕЛ  Атанаска Георгиева с премиера на първата си поетична книга
Преподавателят по БЕЛ Атанаска Георгиева с премиера на първата си поетична книга
Осем празнични дни в Добрич - Програма
Осем празнични дни в Добрич - Програма



Яндекс.Метрика