Начало >Добруджа >Общество

10% от членовете на СИК в Добрич не са се явили, подменят ги (ВИДЕО)

25.10.2015 г. 07:45:33 ч.
/
10%  от членовете на СИК в Добрич не са се явили, подменят ги (ВИДЕО)

Изборният ден в Добрич е открит във всичките 129 секции, съобщи говорителят на ОИК-Добрич Даниел Маринов. 10% от членовете на СИК не са влезли в комисиите по секции и се налага да бъдат заменени с резервите. Няма жалби до момента.Гражданите, които имат притеснения заради изгубени документи за самоличност, могат да получат удостоверения от ОД на МВР или районните управления, където има сформирани за целта дежурни групи.
Говорителят на  Общинска избирателна комисия Даниел Маринов информира, че в Добрич се гласува с три бюлетини. При влизането в секцията избирателят следва да си приготви личната карта, да им бъде открито името в изборния списък и да получи трите броя бюлетини. Тези за кмет и общински съветници трябва да бъдат сгънати по съответния начин. Бюлетината за референдума се предоставя  в непрозрачен плик, който се отваря в тъмната стаичка.
В бюлетината за общински съветници преференцията ще бъде обявена за недействителна, ако е отбелязан повече от един кандидат. В ОИК  са издали удостоверения с които застъпникът ще се легитимира пред СИК. Освен това се записват и именатана политически представители, които ще имат право да присъстват в дадени секции.
Общинската избирателна комисия  се помещава в сградата на Община Добрич.
Изборният ден в неделя започва в 6.00 и продължава до 19.00 часа.
По последни данни на ОИК-Добрич, избирателите в града са 82 370. Те могат да избират между 307 кандидати за общински съветници и 12 – за кметове. Секциите са 129. 

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Патронен празник, награда „Йордан Парушев” и Немкофония предстоят за ЕГ „Гео Милев” (ВИДЕО)
Патронен празник, награда „Йордан Парушев” и Немкофония предстоят за ЕГ „Гео Милев” (ВИДЕО)
ВиК авариите в област Добрич на 3 май
ВиК авариите в област Добрич на 3 май
Днес е Разпети петък
Днес е Разпети петък
Прогноза за времето на 3 май
Прогноза за времето на 3 май



Яндекс.Метрика