Начало >Добруджа >Регионални

Благотворителна изложба на децата от Карин дом бе открита днес в „Двореца” в Балчик

01.06.2023 г. 17:30:08 ч.
/
Благотворителна изложба на децата от Карин дом бе открита  днес в „Двореца” в Балчик
Благотворителна изложба на децата от Карин дом бе открита  днес в „Двореца” в Балчик. На откриването присъстваха децата създали картините, техните родители и екипът на от Обучителния център на Комплекс за социални, здравни и образователни услуги за деца “Карин дом ” – Варна. Експозицията включва цветни платна и картини от вълна. С малките художници работиха арт терапевтите от Карин дом - Илияна Димитрова и Веселина Тинчева. Тази инициатива на Двореца – Балчик спомага за социализацията и участието на децата в значими обществени събития. Допринася за развиване на уменията им и за изграждане на самоувереност, както и усещане за значимост и развиване талантите на всяко дете.  
Изложбата е благотворителна и всяка картина може да бъде откупена в подкрепа терапевтичните програми на Карин дом. Изложбата може да бъде разгледана до 14 юни.
 
Фондация “Карин дом” е една от първите граждански организации в България, която през месец юни ще отбележи своя 27-ми рожден ден. Основана през далечната 1996г. от потомствения дипломат и филантроп Иван Станчов, Карин дом има качествено нов подход към децата със специални нужди и техните семейства.
Освен че подкрепя децата чрез терапия и социални услуги, Карин дом се стреми и към промени в политиките за деца на национално ниво, промяна на нагласите и приобщаващите практики за децата със специални потребности у нас. Дългогодишният опит на Карин дом е в областта на терапията и рехабилитацията, ранна интервенция и интеграция на деца със специални нужди. 
В подкрепа на приобщаващото образование, Карин дом провежда и тематични обучения за специалисти, родители и организации в сферата на работа с деца, работи в посока промяна на нагласи и застъпничество. Карин дом е една от първите граждански организации в България, която провежда политики за застъпничество на правата на децата със специални нужди у нас и промяна в институционалната грижа за изоставените деца.
 През 2022г. Карин дом успя да реализира една дългогодишна мечта за проектиране и изграждане на модерен терапевтичен комплекс, който отвори врати през септември и даде възможност екипът да предложи повече услуги за децата и техните семейства под един покрив. 

Коментирайте
Подобни новини
Основно ремонтирани са 9,5 км от пътя Каблешково - Межден
Основно ремонтирани са 9,5 км от пътя Каблешково - Межден
Одобрен е проект на Община Добричка за рехабилитация на пътен участък между Карапелит и Медово
Одобрен е проект на Община Добричка за рехабилитация на пътен участък между Карапелит и Медово
Мобилната изложба „Сватба в Добруджа“ гостува в читалището в село Гурково
Мобилната изложба „Сватба в Добруджа“ гостува в читалището в село Гурково
Връчват званието "Почетен гражданин на Тервел"
Връчват званието "Почетен гражданин на Тервел"Яндекс.Метрика