„Corteva“ представи нови и утвърдени хибриди царевица и слънчоглед пред земеделците от Добруджа (ВИДЕО)

10.08.2023 г. 14:33:37 ч.
/
„Corteva“ представи нови и утвърдени хибриди царевица и слънчоглед пред земеделците от Добруджа (ВИДЕО)
„Corteva Agriscience” представи днес своите нови и утвърдени хибриди царевица и слънчоглед пред земеделски стопани от цяла Добруджа. Събитието, наречено „Портфолио фарм“, се провежда ежегодно в полето край село Победа, в нива на земеделска кооперация „Победа“. В демонстрацията участваха още фирмите „Timac Agro“ и „Meteobot“.

Нашите хибриди царевица са с висока издръжливост на суша и с високи добиви, обясни Цветелина Георгиева - регионален агроном на „Corteva Agriscience” за регион Добрич и Генерал Тошево.

„Нашите „Аквамакс“ хибриди превъзхождат останалите по 5 показатели – мощна коренова система, контролирано отваряне и затваряне на устицата, висока устойчивост и толерантност на суша и на екстремни температури. Тази година условията бяха толкова екстремни, че в момента на много полета няма кочани. Хибридите от продуктова линия „Аквамакс“ могат да бъдат предпоставка за избягване на подобна гледка. Винаги препоръчвам да се изберат няколко хибрида, които да си партнират добре в землището. За повече информация за конкретните землища можете да се обърнете към регионалните представители, които могат да ви дадат много подробна информация за това, което се представя добре в региона“, заяви Цветелина Георгиева.

Представяме широк набор от слънчогледови хибриди, целта, на които, е да задоволят потребностите на фермерите в различните категории за производство, обясни Нено Ненов – мениджър продажби за Североизточна България. Представени са и хибриди, които са включени в различни технологии на отглеждане – конвенционални, Клиърфийлд и Експрес сън слънчогледи. „Corteva Agriscience” е основоположник на технологията Експрес сън в световен мащаб.

„Всички хибриди, които са включени в сортовата листа и които са представени на това портфолио, се характеризират с много висок добивен потенциал и с много стабилен добив при различни почвено-климатични условия. Нашите хибриди притежават една от най-високата степен на толерантност към паразита синя китка“, заяви Нено Ненов.

На събитието Владимир Аврамов - търговски представител на „Corteva Agriscience” за Североизточна България, представи новостите в продуктите за растителна защита за царевица и слънчоглед.

„Днес обърнахме внимание на гостите на ефикасността на вегетационния ни хербицид „Starane Gold“ за контрол на широколистни плевели в царевицата. С него имаме допълнителен контрол на късноникнещи плевели и се справихме изключително добре. При царевицата и слънчогледа днес виждаме много добре развити растения, което е предпоставка за максимални добиви тази година“, заяви Владимир Аврамов.

Репортаж на Димитър Узунов и Стефан Калев

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Търсят се 27 000 работници за туристическия сезон на Черноморието
Търсят се 27 000 работници за туристическия сезон на Черноморието
Как се бърка бетон?
Как се бърка бетон?
Не се очаква драстично поскъпване на българското море
Не се очаква драстично поскъпване на българското море
Оптимизирайте бизнеса си с Visa
Оптимизирайте бизнеса си с VisaЯндекс.Метрика