Диана Бютюнска, изп. директор на Фрамар Холдинг АД: Добрич е добра идея за нова аптека Фрамар

16.08.2022 г. 09:24:57 ч.
/
Диана Бютюнска, изп. директор на Фрамар Холдинг АД:  Добрич е добра идея за нова аптека Фрамар
Аптечната верига „Фрамар“ отвори своята пета аптека в град Варна. Най-новият обект (Фрамар 48) се намира в сърцето на морската столица, на 200 метра от сградата на общината, на комуникативния бул."Осми Приморски полк“. Компанията възнамерява да развива своята дейност и в други градове от региона, а Добрич е възможна следваща спирка. За плановете на Фрамар и за новостите при популярната марка, разказва Диана Бютюнска, изпълнителен директор на Фрамар Холдинг АД.

„Много често ни питат каква е тайната на бързото ни развитие. Всъщност, няма тайна, работим открито и директно. Можете да намерите обяснение в колектива, който проактивно работи за налагане на стратегията и добрия стандарт на работа. Ценим всеки служител, защото те имат своето място и цел. Безкомпромисна хигиена, обслужване, информираност и възможност за консултация и съдействие на клиентите – това са само част от методите ни на работа. Топ локации, много ексклузивни продукти, динамични промоции, усмихнати и компетентни професионалисти – това е витрината на Фрамар. “

Как започва развитието  на аптечната верига Фрамар?
Началото на компанията е дадено през 1999 година, с първия обект в Стара Загора. Малка по размер, но на топ място и  освен това  - първата частна денонощна аптека. Все още работи и не е загубила своята разпознаваемост сред старозагорци.

Така бе поставено самото начало, а пътят след това е дълъг и това е само началото. Горди сме, че стартирахме в Стара Загора и до момента сме още тук – като управление и като екип.

За 23 години открихме аптеки в още 11 града на България, през 2022 година навлязохме и в София. Планираме в следващите 10 години да покрием цялата страна. Следващата е Велико Търново, а след това – Ямбол. С приоритет искаме да се установим в близките до Варна локации, а Добрич е добра идея за бъдещо развитие. Търсим подходящи помещения и фармацевти от цялата страна. Където намерим добра комбинация – инвестираме. Търсим възможности за устойчив растеж, където можем да приложим нашия стандарт и ноу-хау, за да дадем добавена полза за общността.

Популярният сайт framar.bg е иновативна платформа за медицинска и здравна информация.
През 2022 година сайтът framar.bg навърши 15 години, достолепна възраст за интернет портал в България. Ние бяхме едни от пионерите в здравния сектор, които се осмелихме преди години да мечтаем, че можем да отворим онлайн аптека и да я популяризираме сред аудиторията. Днес framar.bg е един от най-популярните сайтове в България, номер 1 онлайн аптека (според Similarweb) в страната и 48-ма по размер в световната класация на epharmacydata.com

Освен възможността да се закупят над 50 000 продукта онлайн, на сайта можете да откриете актуални здравни новини и статии, справочна и енциклопедична информация. Широко използвани са двете ни приложения – Фрамар Диагностик и Взаимодействия. Първото може да диагностицира възможно заболяване на база на симптоми, какво и да ви консултира къде да отидете на преглед с лекар-специалист. Второто дава възможност да откриете  и да предотвратите потенциални взаимодействия между приеманите лекарства, добавки, храни и напитки.
 
Как дигитализацията на здравеопазването се отразява на работата в аптечния бранш?
С оглед на бъдещето пред електронната рецепта и възможността за дистанционна търговия с лекарства по лекарско предписания, Фрамар ще бъде един от първите хъбове, които ще влязат в действие. Планираме голям логистичен център, разположен в покрайнините на Стара Загора.

Ние вярваме, че дигитализацията на здравеопазването е задача с основен приоритет, която трябва да подготви сектора за бъдещите предизвикателства. Заедно с това, всичко, което опростява  и улеснява достъпа до лекарствени средства е добро за пациента. В България трябва да се взимат умни решения.

Ние сме една от първите аптечни вериги, които наложихме форматът на електронните обучения за екипите ни в аптеките. Необходимост във времето на COVID кризата, това е умно и практично решение, което дава възможност за развитие на допълнителни професионални компетенции. От началото на 2022 година силно акцентираме и върху електронната ни брошура, което ще ни позволи да стигаме до по-голяма аудитория и да намаляваме постепенно хартиения тираж.  Фрамар винаги е подкрепял зелените политики и самите ние се гордеем да даваме добри примери.

Коментирайте
Подобни новини
Фирмата с модерната мелница за брашно в Генерал Тошево с награда на „Форбс“
Фирмата с модерната мелница за брашно в Генерал Тошево с награда на „Форбс“
Ето защо проактивните фирми използват еврофинансиране
Ето защо проактивните фирми използват еврофинансиране
Търсят се 27 000 работници за туристическия сезон на Черноморието
Търсят се 27 000 работници за туристическия сезон на Черноморието
Как се бърка бетон?
Как се бърка бетон?



Яндекс.Метрика