Начало >Добруджа >Криминални

Ефективно наказание за подсъдим, държал и разпространил наркотици в Добрич

21.03.2023 г. 14:10:34 ч.
/
Ефективно наказание за подсъдим, държал и разпространил наркотици в Добрич
Окръжният съд в Добрич одобри споразумение, по силата на което подсъдимият А. А. се признава за виновен в това, че на 16 ноември 2022г., в гр. Добрич, при условията на продължавано престъпление, без надлежно разрешително съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество – 34.50 грама кокаин, на стойност 7 590 лева, и разпространил 0.42 грама кокаин, на стойност 67.20 лева.
За извършеното престъпление на А.А. е наложено наказание лишаване от свобода за срок от 2 години при първоначален общ режим, както и глоба в размер на 5 000 лева.
Делото в Окръжния съд бе образувано по обвинителен акт срещу подсъдимия, но в хода на разпоредителното заседание страните заявиха, че предстои постигане на споразумение между тях, което впоследствие бе внесено за разглеждане в съда. Съдебният състав прецени, че постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено.
С отделен съдебен акт съдът разпореди наркотичните вещества, иззети по досъдебното производство от дома на подсъдимия, да бъдат унищожени, а намерените в жилището две електронни везни да се отнемат в полза на държавата. В полза на държавата се отнема и сумата от 70 лева, представляваща пряка облага от извършеното от подсъдимия разпространение на наркотици. Тази сума той получил при продажбата на посочените по-горе 0.42 грама кокаин.
Одобреното от Окръжния съд споразумение е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.
Източник:Пресцентър Окръжен съд

Коментирайте
Подобни новини
19-годишен е задържан за притежание на канабис
19-годишен е задържан за притежание на канабис
Дрогиран шофьор предизвика ПТП в Добрич
Дрогиран шофьор предизвика ПТП в Добрич
Задържаха мъж, карал  мотопед без регистрация и без свидетелство за управление
Задържаха мъж, карал мотопед без регистрация и без свидетелство за управление
Задържаха мъж, управлявал автомобил с 2,40 промила алкохол
Задържаха мъж, управлявал автомобил с 2,40 промила алкохолЯндекс.Метрика