Естествената светлина прави всички малки кухни по-просторни

06.02.2023 г. 17:12:57 ч.
/
Естествената светлина прави всички малки кухни по-просторни
Готвенето в малки кухни може да е приятно, лесно и удобно. Важно е помещенията да са проектирани добре и да са обзаведени подходящо. Добрият дизайнер може да се справи с всички особености на различните малки кухни и да ги направи максимално функционални и уютни. Едно от основните  условия, които трябва да бъдат спазени, за да изглеждат всички малки кухни по-приветливи и просторни, е в помещението да бъде осигурено максимално количество светлина.

Предвидени при проектирането големи прозорци са истинско богатство за малки кухни

Дори помещението, определено за кухня, да е с малък размер, ако то разполага с големи прозорци, ще е много по-просторно и приятно. Изобилието от естествена светлина освежава и озарява всички малки кухни. Семействата с радост ще се събират край масата за закуска с чаша кафе в ръка в малки кухни, огрени от слънчевите лъчи. Голямо удоволствие през зимата ще ви достави да гледате през прозореца натрупалия сняг, затоплени с ароматен чай или какао и чинийка уханни курабийки.

Съществуват различни трикове, с които да осигурите повече светлина в малки кухни

Предпочетете светли тонове за стените, освежени с подходящи цветни акценти в обзавеждането. Светлината със сигурност дава повече простор в малки кухни.

Прибавете декоративни елементи, които отразяват светлината. Поставете огледала, където е възможно. Заложете на лъскави и сребристи саксии и вази.

Поставете мозайка над кухненската мивка. Нейната повърхност също ще отразява светлината и ще прибави още простор в помещението.

Изберете осветителни тела с бяла светлина.Тя е в състояние оптически да разшири пространството във всички малки кухни. Поставете осветителни тела на различни места в помещението и се постарайте да не остане неосветено кътче.
Монтирайте осветителни ленти под шкафове и уреди.

По този начин всички малки кухни може да изглеждат по-големи. Освен визуално подходящо, това допълнително осветление ще ви е полезно и в практичните дейности, тъй като ще ви е по-лесно, когато търсите нещо в шкафовете или когато приготвяте храна, тъй като ще виждате всичко по-добре.

Отворените рафтове осигуряват повече простор в малки кухни

Във всички малки кухни за предпочитане е да се монтират отворени рафтове и етажерки по стените. Добре е те да заменят масивните затворени шкафове, които оптически стесняват пространството. Изберете отворени рафтове за съхранение на всичко, което е възможно. На кокетни етажерки може да изложите красиви съдове, както и любимата си колекция с кулинарни книги.

С допълнителна щипка креативност всички малки кухни ще станат по-приветливи

Както посочихме по-горе, нужно е да се приложат някои дребни трикове в обзавеждането, за да изглеждат всички малки кухни по-просторни. Обмислете добре и оптималното разположение на мебелите, за да оползотворите ефективно наличното пространство. Готвенето в малки кухни може да е удоволствие, когато помещението е подредено удобно и всичко необходимо е на една ръка разстояние.
 

Коментирайте
Подобни новини
Как се бърка бетон?
Как се бърка бетон?
Не се очаква драстично поскъпване на българското море
Не се очаква драстично поскъпване на българското море
Оптимизирайте бизнеса си с Visa
Оптимизирайте бизнеса си с Visa
Земеделското министерство готви промени в Закона за арендата
Земеделското министерство готви промени в Закона за арендата



Яндекс.Метрика