Естествената светлина прави всички малки кухни по-просторни

06.02.2023 г. 17:12:57 ч.
/
Естествената светлина прави всички малки кухни по-просторни
Готвенето в малки кухни може да е приятно, лесно и удобно. Важно е помещенията да са проектирани добре и да са обзаведени подходящо. Добрият дизайнер може да се справи с всички особености на различните малки кухни и да ги направи максимално функционални и уютни. Едно от основните  условия, които трябва да бъдат спазени, за да изглеждат всички малки кухни по-приветливи и просторни, е в помещението да бъде осигурено максимално количество светлина.

Предвидени при проектирането големи прозорци са истинско богатство за малки кухни

Дори помещението, определено за кухня, да е с малък размер, ако то разполага с големи прозорци, ще е много по-просторно и приятно. Изобилието от естествена светлина освежава и озарява всички малки кухни. Семействата с радост ще се събират край масата за закуска с чаша кафе в ръка в малки кухни, огрени от слънчевите лъчи. Голямо удоволствие през зимата ще ви достави да гледате през прозореца натрупалия сняг, затоплени с ароматен чай или какао и чинийка уханни курабийки.

Съществуват различни трикове, с които да осигурите повече светлина в малки кухни

Предпочетете светли тонове за стените, освежени с подходящи цветни акценти в обзавеждането. Светлината със сигурност дава повече простор в малки кухни.

Прибавете декоративни елементи, които отразяват светлината. Поставете огледала, където е възможно. Заложете на лъскави и сребристи саксии и вази.

Поставете мозайка над кухненската мивка. Нейната повърхност също ще отразява светлината и ще прибави още простор в помещението.

Изберете осветителни тела с бяла светлина.Тя е в състояние оптически да разшири пространството във всички малки кухни. Поставете осветителни тела на различни места в помещението и се постарайте да не остане неосветено кътче.
Монтирайте осветителни ленти под шкафове и уреди.

По този начин всички малки кухни може да изглеждат по-големи. Освен визуално подходящо, това допълнително осветление ще ви е полезно и в практичните дейности, тъй като ще ви е по-лесно, когато търсите нещо в шкафовете или когато приготвяте храна, тъй като ще виждате всичко по-добре.

Отворените рафтове осигуряват повече простор в малки кухни

Във всички малки кухни за предпочитане е да се монтират отворени рафтове и етажерки по стените. Добре е те да заменят масивните затворени шкафове, които оптически стесняват пространството. Изберете отворени рафтове за съхранение на всичко, което е възможно. На кокетни етажерки може да изложите красиви съдове, както и любимата си колекция с кулинарни книги.

С допълнителна щипка креативност всички малки кухни ще станат по-приветливи

Както посочихме по-горе, нужно е да се приложат някои дребни трикове в обзавеждането, за да изглеждат всички малки кухни по-просторни. Обмислете добре и оптималното разположение на мебелите, за да оползотворите ефективно наличното пространство. Готвенето в малки кухни може да е удоволствие, когато помещението е подредено удобно и всичко необходимо е на една ръка разстояние.
 

Коментирайте
Подобни новини
DS Home Добрич: 25 години в служба на общността и клиентите, съчетани със специални предложения и събития
DS Home Добрич: 25 години в служба на общността и клиентите, съчетани със специални предложения и събития
ДФ „Земеделие“ одобри преструктуриране на средства за изплащане на „украинската помощ“
ДФ „Земеделие“ одобри преструктуриране на средства за изплащане на „украинската помощ“
Фирмата с модерната мелница за брашно в Генерал Тошево с награда на „Форбс“
Фирмата с модерната мелница за брашно в Генерал Тошево с награда на „Форбс“
Ето защо проактивните фирми използват еврофинансиране
Ето защо проактивните фирми използват еврофинансиранеЯндекс.Метрика