Фирма ЕТ „Влади – Веселин Влаев“ част от „Успешни ЗАЕДНО“ (ВИДЕО)

15.04.2016 г. 18:03:13 ч.
/
Фирма ЕТ „Влади – Веселин Влаев“  част от „Успешни ЗАЕДНО“ (ВИДЕО)
Третият си „Ден на отворени врати“, Областен информационен център – Добрич, проведе в сградата на Община Каварна, в залата на първия етаж. Събитието е част от Националната кампания „Успешни ЗАЕДНО“.
Домакин на срещата бе фирма ЕТ„Влади – Веселин Влаев“, в лицето на господин Веселин Влаев – собственик на фирмата, който постави началото на срещата с презентация на проект „Технологична модернизация на ЕТ „ВЛАДИ-Веселин Влаев” чрез инвестиране в ново оборудване, финансиран по Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика 2007- 2013 година.
Фирма „Влади – Веселин Влаев“ -  гр. Каварна е създадена през 1994г. с основен предмет на дейност полиграфия и търговия с канцеларски материали. Печатната база е създадена с първоначална идея - задоволяване потребността на региона от формуляри и специални поръчки. През годините фирмата е успяла да насочи инвестициите си в книговезката дейност и производството на акциденция, тефтери, книги с мека и твърда корица. За целта това наложи и закупуването на ролни машини, колонаборна техника, концеви шивачки, сгъвачки, щанц машина, автоматична машина за производство на твърди корици, биндер, ламинатор, машина за бандерол.
По проекта фирмата успява да закупи 3 от машините си – две от които са автоматична машина за шиене на книги и атоматична линия за подлепване и кантиране на книги, формуляри. Близо 40 човека наброява екипът на г-н Влаев, който сподели пред екипа ни, че изпитва изключително големи трудности при намирането на кадри, които да имат желанието да получат необходимото обучение и да станат професионалисти в работата си.
При представянето на проекта си, г-н Влаев подчерта колко е важно човек добре да формулира своята идея, цел, финансова част, за да бъде успешна неговата реализация. Също така насочи вниманието на присъстващите колко важен е момента с износа на реализираната продукция. В тази връзка неговата фирма успява да осъществява износ за страни като Германия и Италия, като не по-малко важно е присъствието на Фирма «Влади – Веселин Влаев» и на българския пазар.
В заключение собственикът на фирмата сподели с нас, че фирмата и за в бъдеще ще разчита на европейски средства за реализиране на своите идеи.
Възможности за европейско финансиране на бизнеса през 2016 г., включително и предвиден прием на някои от мерките по Програмата за развитие на селските райони, бяха представени от екипа на ОИЦ – Добрич. Представени бяха и финансови инструменти в подкрепа на бизнеса.
Маринела Георгиева, главен експерт – кординатор инженер по животновъдство към Национална служба за съвети в земеделието – офис Добрич, пък от своя страна представи в детайли подмярка 6.1. - Стартова помощ за млади земеделски производители, Тематична подпрограма за развитие на малките стопанства и Подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства”, която се очаква да стартира през месец юни, допълни тя. 
След събитието, екипът ни заедно с представители на медии посети на място печатната база на фирмата домакин, чиято площ е близо 2 500 кв.м.

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
ДФ „Земеделие“ одобри преструктуриране на средства за изплащане на „украинската помощ“
ДФ „Земеделие“ одобри преструктуриране на средства за изплащане на „украинската помощ“
Фирмата с модерната мелница за брашно в Генерал Тошево с награда на „Форбс“
Фирмата с модерната мелница за брашно в Генерал Тошево с награда на „Форбс“
Ето защо проактивните фирми използват еврофинансиране
Ето защо проактивните фирми използват еврофинансиране
Търсят се 27 000 работници за туристическия сезон на Черноморието
Търсят се 27 000 работници за туристическия сезон на Черноморието



Яндекс.Метрика