Фирмата с модерната мелница за брашно в Генерал Тошево с награда на „Форбс“

24.04.2024 г. 11:25:12 ч.
/
Фирмата с модерната мелница за брашно в Генерал Тошево с награда на „Форбс“
ЛУЛИС МЕЛ - БЪЛГАРИЯ ЕАД, която е българското дъщерно дружество на гръцката LOULIS FOOD INGREDIENTS S.A. спечели трето място в престижната класация на Forbes за ПРОИЗВОДСТВЕНО ПРЕДПРИЯТИЕ НА ГОДИНАТА за 2024. Церемонията по награждаването се състоя на годишните награди Forbes Business Awards, които се проведоха в Hyatt Regency София на 18 април.
Наградата бе връчена на г-н Иван Христов, търговски мениджър на ЛУЛИС МЕЛ БЪЛГАРИЯ от Евгени Харамлийски - Изп. Директор на Домейн Бойар.

ЛУЛИС МЕЛ БЪЛГАРИЯ разполага с най-модерната мелница за брашно на Балканите, намираща се в гр. Генерал Тошево. Стартира производство през 2020г.  като за няколко години се изкачва до № 3 по оборот от над 200 мелници в България (официални данни от 2022г.).
Производственият процес е изцяло автоматизиран, а предприятието допринася за създаването на висока добавена стойност по отношение на партньорите си по технологичната верига (доставчици и индустриални клиенти), като съвместно с тях разработва и внедрява процесни и продуктови иновации, наложили се на пазара. Дружеството беше избрано за производствено предприятие на годината, след като демонстрира на журито как е постигнало над 90% оползотворяване на капацитета на фабриката през 2023г, като по този показател надминава златния стандарт на ефективното производство (Lean Production) общоприет като утилизация на 85% от инсталираните мощности.
Това е поредното отличие за младата компания ситуирана в Добруджа, след като през декември 2023г. тя беше наградена за Иновативно Предприятие на годината в категория „Иновационен Мениджмънт“. Калин Йонов, който пое ръководството на българското дружество преди 3 години има богат производствен опит в тежката и лека индустрия, като е същевременно преподавател по Мениджмънт в акредитираната от AMBA международна MBA програма на Софийския университет.

„Тази поредна награда за ЛУЛИС е значимо признание за добрите производствени практики, които се следват от преработвателите в нашия агросектор“, коментира председателят на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите - Радостина Жекова. „Успехът на инициативите на ЛУЛИС беше подкрепен от местни фермери, които подсигуряват непрекъснати доставки на мелницата с висококачествена пшеница. Важно е да напомним, че в нашия регион се отглеждат близо 1 милион тона пшенично зърно всяка година, докато местните преработватели са малко.


Коментирайте
Подобни новини
DS Home Добрич: 25 години в служба на общността и клиентите, съчетани със специални предложения и събития
DS Home Добрич: 25 години в служба на общността и клиентите, съчетани със специални предложения и събития
ДФ „Земеделие“ одобри преструктуриране на средства за изплащане на „украинската помощ“
ДФ „Земеделие“ одобри преструктуриране на средства за изплащане на „украинската помощ“
Ето защо проактивните фирми използват еврофинансиране
Ето защо проактивните фирми използват еврофинансиране
Търсят се 27 000 работници за туристическия сезон на Черноморието
Търсят се 27 000 работници за туристическия сезон на ЧерномориетоЯндекс.Метрика