Илин Димитров: Ескалацията на напрежението между Украйна и Русия буди сериозно притеснение за предстоящия летен сезон (АУДИО)

15.02.2022 г. 12:38:24 ч.
/
Илин Димитров: Ескалацията на напрежението между Украйна и Русия буди сериозно притеснение за предстоящия летен  сезон (АУДИО)
Евентуалната ескалация на напрежението между Украйна и Русия ще се отрази много лошо на предстоящия летен сезон, коментира за радио „Добруджа” Елин Димитров - председател на Комисията по туризъм в Народното събрание. По думите му ако пандемията отслабне и има възможност за отваряне на хотелите за Великден, то  оптимизъм за летния сезон има, но  от друга страна напрежението между Украйна и Русия буди сериозно притеснение. Ескалацията на напрежение между страните би довело до сериозен спад в броя на украинските туристи, които са около 400 000, а в предишни години  и много повече. Кризата може да провокира спад и на туристи от Беларус и Молдова, допълва още той.
По думите му  трябва  да разчитаме на туристи от Германия, Румъния и  други страни и активно да се работи в направление реклама.  Ако рекламата се направи по правилен начин и не се крадат средства от сумата, която е заложена за нея, то тя е достатъчна.  
През тази година за  рекламиране  на страната ни като туристическа дестинация са заделени 18 милиона лева, като част от тях са и за местния продукт, допълва Илин Димитров.
Туризмът е най-добрият посланик на уважението, културата и разбирателството между държавите, казва по повод авиолинията  София-Скопие и полета, провел се през миналата седмица. Политиците отварят вратата, но дали бизнесът ще се възползва от това, зависи само от него, категоричен е председателят на Комисията по туризъм в НС.
Той изрази надежда авиолинията да бъде устойчива във времето, като се надява през лятото да заработи и такава, която да свързва градовете Варна и Охрид. 

Аудио:

Снимка:dobrudjabg.com

Коментирайте
Подобни новини
Диана Бютюнска, изп. директор на Фрамар Холдинг АД:  Добрич е добра идея за нова аптека Фрамар
Диана Бютюнска, изп. директор на Фрамар Холдинг АД: Добрич е добра идея за нова аптека Фрамар
Министърът на туризма е за запазването на 9% ДДС за ресторантите
Министърът на туризма е за запазването на 9% ДДС за ресторантите
Рекордно увеличение на сделките с имоти в Добрич
Рекордно увеличение на сделките с имоти в Добрич
3,4 млрд. лв. ще бъдат по сметките на земеделските стопани до края на годината
3,4 млрд. лв. ще бъдат по сметките на земеделските стопани до края на годинатаЯндекс.Метрика