Начало >Добруджа >Общество

Имунизация срещу Covid-19 се извършва и в Подвижния ваксинационен пункт в Добрич

05.07.2022 г. 19:43:24 ч.
/
Имунизация срещу Covid-19 се извършва и в Подвижния ваксинационен пункт  в Добрич
Имунизация срещу Covid-19 се извършва и в Подвижния ваксинационен пункт, който е по проект на Български Червен кръст в партньорство с РЗИ, припомнят от здравната инспекция.   „Пунктът разполага с лекарски екип – лекар и медицинска сестра, доброволци от БЧК и шофьор. Позициониран е на паркинга в близост до сградата на БЧК в Добрич. Апелът към гражданите е да се обаждат предварително на тел. 0885 600 202, за да получат информация и да заявят желание за ваксина, за да може екипът да подсигури количества от нужните ваксини“ – казва д-р АртюнЕринозов.
Утре мобилният пункт ще работи от 14.00 ч. до 19.00 ч., на 7 юли – от 8.00 до 13.00 часа. В неделя (10 юли), желаещите да се ваксинират, могат да направят това също в Подвижния ваксинационен пункт, който ще работи от 9.00 ч. до 16.00 ч.
 
Директорът на РЗИ – Добрич, д-р Светла Ангелова призовава желаещите да се ваксинират да се обадят предварително на тел. 058/655 501 в РЗИ, за да се запишат за ваксиниране. За тези, които изберат да поставят ваксина в Медицински център Балчик I ЕООД могат да се обадят на тел. 0579/7-28-66 – Регистратура.
Д-р Ангелова припомня също, че ваксини могат да поставят и всички общопрактикуващи лекари, като призовава пациентите да се обръщат към личните си лекари. „Има достатъчни количества от всички ваксини и предоставяме на личните лекари“ – допълва директорът на РЗИ.
Днес – 05.07.2022 г., 14-дневната заболяемост в областта е 72,23 %000 при 82,53 %000 за страната, посочва д-р Ангелова и допълва, че от 26.06.22 г. ръстът на случаите ежедневно превишава 100 %. „Препоръчваме на хората да спазват противоепидемичните мерки и по възможност да се избягват местата със струпване на хора“ – заявява директорът на Здравната инспекция.
 
 Информация за COVID-19, ваксините и ваксинацията можете да намерите на сайта https://plusmen.bg/ и на фейсбук страницата „Плюс мен“ - част от инициативата на Министерството на здравеопазването за популяризиране на ползите от ваксините и ваксинацията срещу COVID-19.

Коментирайте
Подобни новини
Няма пряка опасност за живота на жената, пострадала при свлачището край Албена (ВИДЕО)
Няма пряка опасност за живота на жената, пострадала при свлачището край Албена (ВИДЕО)
Министърът на туризма иска решаване на казуса със средствата за хотелиери, приютили бежанци
Министърът на туризма иска решаване на казуса със средствата за хотелиери, приютили бежанци
Времето в сряда
Времето в сряда
Пълно съдействие и подкрепа заяви областният управител при посещение на активизираното свлачище
Пълно съдействие и подкрепа заяви областният управител при посещение на активизираното свлачищеЯндекс.Метрика