Начало >Добруджа >Общество

ИЗВЪНРЕДНО: Полицаите в Добрич ще протестират, но няма да блокират кръстовището на Стара къща

04.11.2015 г. 16:29:13 ч.
/ ИА Добруджа
ИЗВЪНРЕДНО: Полицаите в Добрич ще протестират, но няма да блокират кръстовището на Стара къща
Протест на служителите на МВР в Добрич ще се състои, но няма да бъде блокирано възловото кръстовище на Стара къща, научи радио „Добруджа”.
Припомняме, че по-рано днес премиерът Бойко Борисов се срещна с главния секретар на МВР Георги Костов, след което обяви, че е взел решение социалните придобивки на полицаите да се запазят. Това се отнася както за заплатите за прослужено време при пенсиониране, така и за порциона. Предложените социални рестрикции ще се отнасят за всички новопостъпващи в системата.
В опит да овладее нарастващото напрежение сред служителите в цялата страна, главният секретар на Министерството Георги Костов е заплашил с масови уволнения във всички областни дирекции, където се проведе протест, признаха наши източници.
Въпреки това, служителите на ОД на МВР Добрич ще изпълнят първоначалното си намерение и ще се съберат на кръстовището на Стара къща от 18.00 до 19.00 часа. Идеята беше да се блокира възловият участък от трафика в Добрич, но впоследствие е взето решение да не се блокира движението, а протестът да премине по мирен начин.  
„Искаме ясно и категорично да обясним, че това не са привилегии, а основни законови компенсации, регламентирани в Закона за МВР за редицата ограничения, които са наложени от професионалната ни дейност. Това е компенсация за семействата ни, които сме лишавали от присъствието си, защото сме на служба и работим за гарантиране на обществения ред. Ние защитаваме държавната граница при ужасни условия, длъжни сме да се явим незабавно за изпълнение на службата при всяко повикване, независимо от графици и разрешени отпуски. Това е компенсация за децата ни, които растат без нашата опора, защото в по-голяма част от времето сме в служба на гражданите и тяхната сигурност. Това е компенсация за всички рискове за живота и здравето, които носим през годините на трудовия си път”, е позицията на служителите на МВР. 

Коментирайте
Подобни новини
Смениха областния управител на Добрич
Смениха областния управител на Добрич
Орлето Илия от с. Александрия се завърна на родна земя
Орлето Илия от с. Александрия се завърна на родна земя
ЦИК изтегли номерата на партиите и коалициите в бюлетините за вота 2 в 1
ЦИК изтегли номерата на партиите и коалициите в бюлетините за вота 2 в 1
 Мая Димитрова: Промяна в България може да настъпи само при висока избирателна активност  (ВИДЕО)
Мая Димитрова: Промяна в България може да настъпи само при висока избирателна активност (ВИДЕО)



Яндекс.Метрика