Кои са най-харесваните парфюми на Шанел

11.10.2022 г. 12:41:01 ч.
/
Кои са най-харесваните парфюми на Шанел
Легендарната мадмоазел Коко Шанел поставя началото на модната си марка с откриването на първото си ателие в Париж през 1910 година. Три години по-късно е открит и първият й бутик във френския курортен град Довил. Самата мадмоазел Шанел се научава да шие още в ранната си детска възраст. Родена през 1883 година под името Габриел, само две години по-късно тя остава сираче и отива в приют. Там тя е отгледана от монахини, които я научават да шие, без да подозират, че това ще се окаже най-важното умение в живота й, което ще даде началото на модна марка, която ще остане в историята.

Въпреки грандиозния успех на модната си линия от дрехи, Коко Шанел мечтае за собствен парфюм. Съдбата за пореден път й се усмихва, когато княз Дмитрий Романов, с когото тя има романс, я запознава с Ернест Бо, емигрант от Русия, който има забележителен усет в парфюмерията. Точно той реализира първия аромат с марка Шанел, емблематичният №5, който е търсен и актуален и днес, век след създаването си през 1921 година.

Повече от 100 са парфюмите на Шанел, създадени през годините. Характерно за марката е, че предлага ухания, които да отговорят на всеки вкус и очаквания. Някои от ароматите на Шанел запазват своите верни почитатели години наред. Сигурно е трудно да се отговори на въпроса кои са най-харесваните парфюми на Шанел. Ето част тях.

Най-популярният парфюм на Шанел е №5
Непреходната му сила се дължи на факта, че нито една от съставките в него не се откроява. Всяка дама го оцветява със своята искряща женственост и открива акцента, който на нея и допада. Абсолютно хомогенната ароматна композиция включва бергамот, лимон, алдехиди, нероли, жасмин, иланг-иланг, роза, ирис, ветивер, момина сълза, сандалово дърво, кехлибар и ванилия, но никоя от нотките не е водеща и не може да бъде изолирана самостоятелно при възприемане на уханието. Шанел е №5 е любим на поколения жени вече 100 години. Сред най-верните му почитателки са Селин Дион, Виктория Бекъм и Камерън Диас.

Изтънченото ухание на Coco Mademoiselle  е любимо на дамите
Ароматът, създаден от Жак Полж е лансиран през 2001 година и е уловил очарованието на Париж през пролетта. Уханната композиция е изключително балансирана и включва цитрусов полъх на лимон и бергамот, озарен с омайна роза и жасмин, финалът е чувствен и запомнящ се благодарение на акордите бял мускус, пачули и ветивер. Coco Mademoiselle е парфюм, който впечатлява с трайността си.

Chanel Gabrielle е вдъхновен от самата мадмоазел Коко
Уханното бижу е композирано от Оливие Полж и е представено през 2017 година. Любопитна подробност е, че докато работел върху ароматната формула, той си представял неземното ухание на въображаемо цвете. В резултат се получава един наистина завладяващ флорален аромат, в който се преплитат плодови нотки мандарина, грейпфрут и касис с уханен букет от тубероза, иланг-иланг, жасмин и портокалов цвят, обогатени с акорди мускус и сандалово дърво. Хората, близки до Шанел, знаят, че разработването на Chanel Gabrielle е отнело 5 години, но успехът му идва веднага след представянето.

Ориенталският Chanel Allure омайва с топлината на ванилия
Пристрастяващият парфюм е разработен от Жак Полж през 1996 година, но е търсен и харесван и днес. Връхните нотки са сочни и плодови, представени от праскова, маракуя, мандарина, лимон и бергамот. Сърцевината е дъхава и омайна, благодарение на букета  от жасмин, божур, роза, нероли, фрезия, водна лилия, орлови нокти и портокалов цвят. Базата е топла и чувствена и включва сандалово дърво ветивер, кехлибар, пачули и запомняща се ванилия.

Парфюмите на Шанел са женствени и чувствени. Те запленяват дамите години наред, тъй като им дават допълнителна нотка самочувствие и увереност в качествата, които притежават.
 
 

Коментирайте
Подобни новини
Фирмата с модерната мелница за брашно в Генерал Тошево с награда на „Форбс“
Фирмата с модерната мелница за брашно в Генерал Тошево с награда на „Форбс“
Ето защо проактивните фирми използват еврофинансиране
Ето защо проактивните фирми използват еврофинансиране
Търсят се 27 000 работници за туристическия сезон на Черноморието
Търсят се 27 000 работници за туристическия сезон на Черноморието
Как се бърка бетон?
Как се бърка бетон?



Яндекс.Метрика