Не се очаква драстично поскъпване на българското море

11.02.2024 г. 13:49:28 ч.
/ ИА Добруджа
Не се очаква драстично поскъпване на българското море
За първи път от доста години хотелиерите не са предвидили сериозно поскъпване по българското Черноморие. По данни на Института за анализи и оценки в туризма нощувките няма да поскъпнат с повече от 3-3,5 %. Според други организации ръстът ще е с между 5 и 10 на сто.

За разлика от съседна Гърция и други популярни европейски дестинации, у нас не се предвижда увеличаване на туристическата или на еко таксата.

Така в предсезона средната цена за 5 нощувки в хотел за 4-членно семейство ще е около 1200 лв., в пика на сезона – над 2000 лв. Или цената на стая се движи между 120 и 250 лева.

Част от хотелиерите по Черноморието не предвиждат промяна в цените спрямо миналото лято.

„Има такива обекти, които са по-гъвкави, които могат по-добре да регулират и да работят с разходите. По-гъвкави са откъм работна ръка, по-гъвкави са откъм производство на храна. Имат по-добри енергийни източници. Те могат да натискат цената надолу или да я задържат“, обясни хотелиерът Антон Тръпков пред bTV.

Ранните записвания продължават до края на април, а отстъпките стигат до 30%. Според бранша най-изгодно е да се прави резервация чрез туроператор или през сайта на хотела.

 
Източник:Dnes.bg

Коментирайте
Подобни новини
Как се бърка бетон?
Как се бърка бетон?
Оптимизирайте бизнеса си с Visa
Оптимизирайте бизнеса си с Visa
Земеделското министерство готви промени в Закона за арендата
Земеделското министерство готви промени в Закона за арендата
„Чиста вода България” вече и в Добрич – здраве и икономия за дома и бизнеса (ВИДЕО)
„Чиста вода България” вече и в Добрич – здраве и икономия за дома и бизнеса (ВИДЕО)Яндекс.Метрика