„Неопърл“ предлага иновативни методи за пестене на вода и енергия (ВИДЕО)

07.11.2022 г. 16:35:34 ч.
/
„Неопърл“ предлага иновативни методи за пестене на вода и енергия (ВИДЕО)
Аератор за смесителна батерия и регулатор на налягане и дебит за душ са продукти на „Неопърл“, които пестят вода и енергия. Във всички филиали на компанията по света тече кампания по тяхното представяне пред служителите.

Поредната група от персонала на „Неопърл България“ днес се запозна с продуктите и получи като подарък комплект с три аератора и един регулатор. Гост на презентацията бе и заместник-кметът на Община Добрич д-р Емилия Баева. „Неопърл България“ ще дари на всички детски ясли и градини в града водоспестяващи аератори.

Оперативният мениджър на „Неопърл България“ Андрей Михайлов демонстрира нагледно предимствата на тези методи. В сравнение със стандартен аератор се спестяват над 60% вода, а при регулатора за душ се спестяват 40%. По-малкото потребление на вода води и до спестяване на енергия, отбеляза Андрей Михайлов. Той подчерта, че продуктите по никакъв начин не влияят на комфорта на потребителя, а поставянето им е изключително лесно.

На сайта на „Неопърл“ има безплатен калкулатор, чрез който всеки може да провери колко ще спести. При зададено минимално потребление – един човек в домакинство, който използва душа за 5 минути на ден и умивалника за 3, изчисленията показват спестени 100 лв. на година. Същевременно цената на продукта е по-ниска от тази на кутия цигари, отбеляза Андрей Михайлов.

Той подчерта, че водоспестяването е сред приоритетите на компанията. Въпреки че Земята е покрита с около 70% вода, само приблизително 1% от нея е питейна. В допълнение над 1 милиард човека по света нямат достъп до чиста питейна вода, което прави темата за водоспестяването много важна.

За да улесни своите клиенти, компанията разработи Neoperl EasyMatch App -  интерактивно безплатно приложение, което показва подходящия аератор. Потребителят трябва да отговори на няколко лесни въпроса - как изглежда аераторът, който е свален; дали има резба или не; какъв е диаметърът и т.н. Изключително лесен за ползване инструмент, който може да бъде свален безплатно от AppStore и GooglePlay.

Репортаж на Димитър Узунов и Стефан Калев

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Ето защо проактивните фирми използват еврофинансиране
Ето защо проактивните фирми използват еврофинансиране
Търсят се 27 000 работници за туристическия сезон на Черноморието
Търсят се 27 000 работници за туристическия сезон на Черноморието
Как се бърка бетон?
Как се бърка бетон?
Не се очаква драстично поскъпване на българското море
Не се очаква драстично поскъпване на българското море



Яндекс.Метрика