Нов портал за предоставяне на услуги в сферата на строителните продукти ще заработи към уеб-сайта на МРРБ

26.09.2015 г. 10:16:24 ч.
/
Нов портал за предоставяне на услуги в сферата на строителните  продукти ще заработи към уеб-сайта на МРРБ
Проектът „Разработване на информационно-комуникационна среда на звеното за контакт относно продукти в строителството“ е изпълнен с финансовата помощ ЕСФ
 
Нов портал за предоставяне на административни услуги в сферата на строителните продукти – www.cpcp.mrrb.government.bg, ще заработи към официалната интернет страница на Министерството на регионалното развитие и благоустройство. Той е създаден по проект „Разработване на информационно-комуникационна среда на звеното за контакт относно продукти в строителството“, и се финансира по Оперативна програма „Административен капацитет“ чрез Европейския социален фонд.
 
„Порталът съдържа информация за всички лицензирани фирми, които оперират на пазара на строителните продукти, заедно с издадените сертификати и протоколи“, заяви Татяна Червенкова, държавен експерт в отдел „Строителни продукти“ на Дирекция „Технически правила и норми“ в МРРБ при отчитане изпълнението на проекта. В публичната база данни са добавени и всички нормативните актове по проектиране, изпълнение, контрол и поддържане на строежите, както и националните изисквания и приложения в тази сфера, каза тя.
 
Порталът е създаден от екип от 24 млади научни работници в областта на анализ, разработка и внедряване на софтуерни продукти от Технически университет  - София – „Технологии“ ЕООД.
 
Въвеждането на подобен тип комплексно административно обслужване повишава сигурността на гражданите и бизнеса за качеството на строителните продукти на пазара, както и доверието в МРРБ като институция, която прилага европейските принципи и националното законодателство в сферата на изграждането на безопасни, енергоефективни и достъпни строежи, стана ясно още при отчитане изпълнението на проекта.
 
Бързият и лесен достъп до точна информация в сектора ще е от полза на централните, областни и общински администрации, органите за надзор на пазара, националните органи, които одобряват инвестиционните проекти, упражняват контрол или въвеждат строежите в експлоатация. Но преди всичко за граждани и бизнес – като потребители на новия тип административна услуга те ще спестявят време и средства.
 
Електронното предоставяне на информацията е начин за оптимизация и модернизация и на работните процеси в администрацията на МРРБ, подчертаха от екипа по проекта. Според тях бързият достъп до създадената база данни ще подобри и конкурентоспособността на строителния сектор и предприятията, които оперират на пазара на строителни продукти.
 
Проектът „Разработване на информационно-комуникационна среда на звеното за контакт относно продукти в строителството“ по Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № №13-32-1/14.04.2014 г. е на стойност 328 780.07 лева и се изпълни окончателно за 18 месеца.
Източник:ИА ДОБРУДЖА

Коментирайте
Подобни новини
Стотици гости очаква Рилският манастир тази вечер за Богослужението за Възкресение
Стотици гости очаква Рилският манастир тази вечер за Богослужението за Възкресение
121 години от смъртта на Гоце Делчев
121 години от смъртта на Гоце Делчев
Премиерът ще сигнализира ДАНС и прокуратурата за случая с болница "Мама и Аз"
Премиерът ще сигнализира ДАНС и прокуратурата за случая с болница "Мама и Аз"
Очаква се цените на бензина и дизела да се запазят същите през летния сезон
Очаква се цените на бензина и дизела да се запазят същите през летния сезон



Яндекс.Метрика