Нужен ви е спешен кредит веднага? Ето какво да правите

23.12.2022 г. 14:28:42 ч.
/
Нужен ви е спешен кредит веднага? Ето какво да правите
Парите са важна част от нашето ежедневие. С колкото повече средства разполагаме, толкова по-добре се чувстваме. Някои хора твърдят, че парите не са толкова важни, и че е лесно да се сдобием с тях. Но реалността е малко по-различна. В страната ни заплатите са ниски, а инфлацията - висока. Това затруднява живота ни значително. Когато на фона на ниските ни доходи се появят и непредвидени разходи започваме да търсим решение на проблема. Обикновено това решение е да вземем пари на заем. Ето как можете да се сдобиете със спешен кредит веднага.

Потърсете надеждна фирма за бързи кредити

Когато са ни нужни спешни пари, обикновено се обръщаме към фирмите за бързи кредити. При банковите заеми процедурата е бавна и сложна, а и изискванията са по-високи. Небанковите фирми от своя страна кредитират по-широк диапазон от потребители. Някои от тях отпускат кредити на лица с лоша кредитна история или недоказуеми доходи. Разгледайте сайтовете на различните кредитори, за да добиете представа какви са техните условия и изисквания. Разберете какви са лихвите и допълнителните такси по заема. Колкото и да бързате не вземайте необмислени решения. Потърсете мнения в интернет или попитайте свои познати, които са ползвали този тип услуга.

Говорете с фирмата кредитор

Когато се спрете на даден кредитор му се обадете и го попитайте за повече подробности. Не цялата информация е налична на сайтовете на кредитните компании. Разберете изисква ли се поръчител по кредита или пък някакъв друг вид гаранция. Трябва да сте наясно, и че различните кредитори предлагат различни суми. Ако ви е нужна по-голяма сума потърсете финансови компании, които отпускат високи суми.

Не вземайте пари от лихвари

Дори да сте в трудна ситуация не вземайте пари от лихвари, частни лица или неоторизирани фирми. Доверявайте се само на регистрирани финансови институции. Вземането на пари от лихвари или случайни лица крие рискове. Възможно е дори да бъдете изнудвани или заплашвани от тези лица. Съветваме ви да сте изключително внимателни. Ето някои съвети, които могат да ви помогнат, когато търсите спешен кредит веднага.

1. Не превеждайте предварително пари. Ако дадена финансова компания или частно лице ви обещава изгоден кредит бързо, но изисква от вас да им преведете дадена сума предварително – не го правете. В повечето случаи това е измама. Да, кредитните финансови институции имат такси, но те не се изискват предварително, а се прибавят към вноските по кредита.

2. Не давайте данните си на непознати частни лица. Ако получите имейл от непозната кредитна фирма, която изисква данните ви – не го отваряйте. Съществуват измами, в които се изисква от вас да попълните данните от ваша дебитна/кредитна карта или пък данните от личната ви карта. Доверявайте се само на познати кредитори, с които сте говорили. Те имат политика за защита на личните данни и няма да злоупотребят с доверието ви.

3. Четете предоставените документи. Дори да вярвате на финансовата институция не пропускайте да се уверите, че по договора за кредит всичко е наред.

4. Бъдете наясно, че ако парите са ви нужни на момента – това може да оскъпи крайната цена. Някои фирми имат такси за бързо одобрение или разглеждане на документи.

Коментирайте
Подобни новини
Как се бърка бетон?
Как се бърка бетон?
Не се очаква драстично поскъпване на българското море
Не се очаква драстично поскъпване на българското море
Оптимизирайте бизнеса си с Visa
Оптимизирайте бизнеса си с Visa
Земеделското министерство готви промени в Закона за арендата
Земеделското министерство готви промени в Закона за арендата



Яндекс.Метрика