Поредицата „Дни на отворени врати“ завърши в „Къща за гости Куртеви“ Тервел (ВИДЕО)

26.04.2016 г. 17:17:26 ч.
/
Поредицата „Дни на отворени врати“  завърши в „Къща за гости Куртеви“ Тервел (ВИДЕО)
Последният четвърти „Ден на отворени врати“, Областен информационен център – Добрич проведе в „Къща за гости Куртеви“, град Тервел. Събитието е част от Националната кампания „Успешни ЗАЕДНО“.
Домакини на срещата бяха семейство Тодор и Красимира Куртеви, собственици на къщата за гости. Проектът „Изграждане на къща за гости Куртеви“ е финансиран по Програма за развитие на селските райони 2007 – 2013, чрез МИГ Тервел – Крушари.
Субсидията по проекта е в размер на 97 999 лв. без ДДС, а общата сума 139,998.26 лв. без ДДС. Проектът започва своето изпълнение през месец ноември 2012 година и е успешно завършен през месец май 2015 година.
В резултат на изпълнението на проекта бивша авторемонтна работилница в гр.Тервел е реконструирана, надстроена с един етаж и преустроена в къща за гости. Къщата е на две нива, разполага с 6 двойни стаи за настаняване за 12 души, трапезария за 30 души, фитнес салон и  пристройка за гараж.
Къщата разполага с голяма градина и двор, чудесно място за отдих в топлите летни дни. Госпожа Красимира Куртева разказа пред присъстващите, че целия процес по изпълнение на строителството на къщата бил много труден и продължителен. Двамата съпрузи са строителни техници по образование и може би това им давало сили и кураж през периода на строителство да не се отказват от крайната си цел. И двамата споделиха пред екипа ни, че крайният резултат е важен и че са щастливи от постигнатото с помощта на МИГ Тервел – Крушари и европейските средства.
Всички трудности оставали в миналото когато гости от цяла България идвали в имота за своята почивка и за отпразнуване на рожденни дни, юбилеи и други празненства, допълни госпожа Куртева.
Градина от лешници с площ от 18 дка, изцяло биологично производство създава допълнителен уют на къщата. Семейството вече се е възползвало по мярката за биологично производство по Програмата за развитие на селските райони 2007 – 2013 година, като планира да направи същото и през новия програмен период.
Възможности за европейско финансиране на бизнеса през 2016 г. по отделните Оперативни програми за програмен период 2014-2020 година бяха представени от екипа на ОИЦ – Добрич. Някои от мерките и подмерките по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. бяха представени и дискутирани по време на срещата. Представени бяха и финансови инструменти в подкрепа на бизнеса. 

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
ДФ „Земеделие“ одобри преструктуриране на средства за изплащане на „украинската помощ“
ДФ „Земеделие“ одобри преструктуриране на средства за изплащане на „украинската помощ“
Фирмата с модерната мелница за брашно в Генерал Тошево с награда на „Форбс“
Фирмата с модерната мелница за брашно в Генерал Тошево с награда на „Форбс“
Ето защо проактивните фирми използват еврофинансиране
Ето защо проактивните фирми използват еврофинансиране
Търсят се 27 000 работници за туристическия сезон на Черноморието
Търсят се 27 000 работници за туристическия сезон на Черноморието



Яндекс.Метрика