Процесът срещу Брендо и групата му започна отново

28.09.2015 г. 15:33:57 ч.
/
Процесът срещу Брендо и групата му започна отново
Апелативният съд  започна наново процеса срещу Евелин Банев - Брендо за пране на пари. Процесът срещу „кокаиновия крал" в България започна през юни 2013 г., като редом с него на подсъдимата скамейка са и бившата му съпруга Моника Добринова, сестра й Десислава Дишлиева - вдовица на разстреляния през 2005 г. в София Коко Дишлиев, и брат му Симо Карайчев. Брендо се яви лично в съда с обвинените си роднини. Макар да бе постъпила молба за отлагане на делото, съдът му даде ход, след като свидетелката Виолета Цекова настоя, че не може да идва от чужбина пак специално за делото и поиска да й се възстановят разходите за самолетни билети.

Припомняме, Цекова е съпруга на Ивайло Хаселбарт. Той бе осъден за пране на пари и до скоро излежаваше присъдата си в Барселона. От думите на свидетелката Цекова стана ясно, четой не е лишен от свобода и настоящия му адрес не е известен.

По настояване на защитата на Брендо, той трябва да бъде открит и призован за повторен разпит като съдът разпореди да бъде изпратено запитване до затвора в Барселона за това дали е излежал наказанието си дали там имат негов актуален адрес.

Самата Цекова обяви, че не поддържа активно връзка с него, макар да имат дете, но остави телефон, от който той обикновено се свързва с нея за срещи с детето им. Следващото разглеждане на процеса ще бъде на 18 ноември т.г. от 13:30 часа.

Междувременно защитата на Брендо - адвокат Лулчева, обясни пред медиите, че държи на разпитите на Цекова и на Хаселбарт, тъй като обвинението се опитва да свърже престъпната дейност, за която двамата са осъдени, с действията на Брендо. По думите й, присъдата на двамата съпрузи не съдържа никаква връзка с България и с Брендо.

Именно заради това, тя настоява чрез свидетелски разпити да докаже, че клиентите й заслужават оправдателна присъда.

"Мъжът ми ме накара да подпиша, но не пред нотариус", обясни Цекова пред съда, запитана от държавното обвинение дали е разписвала документи за фирма на нейно име, през която да са прани пари. Свидетелката увери, че не е създавала своя фирма и че не е извършвала престъпления.

"Не познавам подсъдимите", гарантира Цекова. Тя отрече да е идвала в България в годините, в които групата на Брендо е обвинена за престъпления.

Припомняме, в началото на тази година Върховният съд върна процеса за ново гледане и  така на практика последната инстанция отмени оправдателната присъда на Банев.
Според съдебния състав на предишната инстанция са допуснати нарушения, които трябва да бъдат отстранени.

Неотдавна пък Върховният съд в Италия отмени 20-годишната осъдителна присъда на Брендо за наркотрафик - отново заради допуснати нарушения и липса на доказателства.
Снимка:images.ibox.bg
Източник:News.bg

Коментирайте
Подобни новини
Енергийният министър e в Турция на преговори с "Боташ"
Енергийният министър e в Турция на преговори с "Боташ"
В БСП решават днес кого да издигнат на изборите
В БСП решават днес кого да издигнат на изборите
Допълнителните зрелостни изпити по желание ще се проведат от 22 до 29 май
Допълнителните зрелостни изпити по желание ще се проведат от 22 до 29 май
Мерките срещу коклюш: По-ранна ваксина за бебета и безплатни имунизации за бременни
Мерките срещу коклюш: По-ранна ваксина за бебета и безплатни имунизации за бременни



Яндекс.Метрика