Начало >Добруджа >Регионални

Сдружение за "Чиста Добруджа" пита кандидат депутатите в свое обръщение

16.10.2024 г. 10:47:27 ч.
/
Сдружение за "Чиста Добруджа" пита кандидат депутатите в свое обръщение
ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ МЕСТНИТЕ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ СТРУКТУРИ, ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА РЕГИСТРИРАНИ ПАРТИИ ЗА ГЛАСУВАНЕТО НА  27.10.2024.г.
 
Уважаеми  кандидати за народни представители, които искате гласа ни и съответно доверието ни за изборите на 27.10.2024 г.!
Независимо от някои различия в приоритетите, всички вие се намирате на територията на Североизточна България. Не случайно тази територия е наречена Златна Добруджа и Житницата на България. Нейният любящ син, Йордан Йовков, получил прозвището „Певецът на Добруджа“, разнесе славата ѝ в страната и света със своите художествени произведения, пропити с дълбока любов към земята и нейните трудолюбиви хора. Тази земя е възпята в народния фолклор с красотата на безбрежните житни полета, с плодородието и щедростта към стопаните си, които с любов и всеотдайност са я обработвали и продължават да я обработват. Певци като Верка Сидерова, Ева Георгиева, Галина Дормушлийска, Васила Вълчева, Калинка Вълчева, Добра Савова, Стоян Пейчев, Добрин Коев, Димитър Моралийски и много други разнесоха по света обаянието на добруджанската плодородна шир чрез народната песен.
Но какво се случва с Южна Добруджа днес? Появи се един стремеж за подмяна същността и предназначението на нашите плодородни земи. Като  заразна болест се появяват така наречените инвестиционни намерения, все повече и повече, за буквално „засаждане” на плодородните земи с ветрогенератори и соларни паркове. И всичко това върху чернозем, какъвто има само на едно, две места в света, почва, която през вековете е изхранвала населението на България. Под благовидната форма за енергийна независимост и зелена енергия, се оформят огромни територии по цяла Добруджа, по които да бъдат разположени тези съоръжения. Почти няма село, до което да не е предвидено построяването на огромен брой ветрогенератори от ново поколение с височина приблизително от два до три пъти по-голяма от познатите ни до сега. Буквално се желае, вместо хляб, Добруджа да дава ток!  Ужасните последици за климата, населението, биоразнообразието, птиците, пчелите и др. са доказани от независими изследователи, както и потърпевши от други страни, където вече това се е случило, за което има много източници на непредубедена информация. Лишаването на Държавата ни от най-плодородната част е меко казано безотговорно! Тази територия е преживяла трудни исторически моменти през годините. Днес отново Добруджа е под заплаха, но ние, наследниците на горди Добруджанци, сме в състояние да променим това.
В тази връзка, тъй като предстоят избори, е хубаво ние вашите избиратели, живеещи на територията на Североизточна България, да знаем вашето мнение по тази много важна за обществото ни тема. Ще защитите ли земите ни от корпоративни посегателства?
Да не се поддаваме и на щедрите примамки от пари, защото последствията от инвазията на ветрогенератори и фотоволтаици са необратими за нашата плодородна земя – огромните количества железобетон и нарушеното биоразнообразие в природата водят до необратими последствия за природата и човека.
Уважаеми кандидати за народни представители, с подписа си под този текст, ще потвърдите,  че ще защитавате интересите на хората в Североизточна България, че ще работите за съхраняване плодородието на обработваемата земя, на биоразнообразието на природата, на здравето и благополучието на хората, които ще гласуват за вас.

Сдружение „За чиста Добруджа”  14.10.2024 г.

Във връзка с обръщението и придружаващата го подписка, в която са призовани да положат подпис и бъдещите народни представители, местните структури на политическите сили могат да направят връзка със сдружение "За чиста Добруджа" на имейл адрес: pure.dob@yahoo.com.
Източник:ИА ДОБРУДЖА

Коментирайте
Подобни новини
Почина Почетният гражданин на Тервел Цветанка Костова
Почина Почетният гражданин на Тервел Цветанка Костова
Община Добричка кани областния управител, ОИК и БГВЕА за участие в публичнатa среща-дебат за референдума
Община Добричка кани областния управител, ОИК и БГВЕА за участие в публичнатa среща-дебат за референдума
Финансова подкрепа за земеделските производители от община Добричка
Финансова подкрепа за земеделските производители от община Добричка
Община Добричка организира кампания за преброяване на безстопанствените кучета
Община Добричка организира кампания за преброяване на безстопанствените кучета



Яндекс.Метрика