Начало >Добруджа >Култура

Седмицата „Да се събудим за култура” стартира днес в Добрич (ВИДЕО)

04.07.2022 г. 10:27:04 ч.
/
Седмицата „Да се събудим за култура” стартира днес в Добрич (ВИДЕО)
Седмицата „Да се събудим за култура” стартира от днес в Добрич.  Тя се организира от община град Добрич и Арт Будилник. В рамките на цялата седмица жителите и гостите на града ще имат възможност да гледат различни концерти и други културни прояви.  Програмата се опитва да представи различни стилове и жанрове от културата , така че да се задоволят всички потребности на различните групи от населението, каза зам.- кметът д-р Емилия Баева. Откриването е днес от  20.00ч часа с концерт на група Сигнал. Утре /вторник/ в Огледална зала „Нели Божкова“ от 17.00 часа ще се състои вечер с най-добрите филми на НАТФИЗ, а час по-късно и Паметна вечер в чест на Стоянка Мутафова.
На 6 юли /сряда/ от 20.00 часа в градския парк, пред музея, ще се състои представяне на книгата на Стефан Вълдобрев „Книга за песните“, като изпълнителят ще зарадва публиката и с някои от най-популярните си хитове.
На 7 юли от 18.00 часа в Огледална зала „Нели Божкова“ ще бъде представена книгата на Мария Лалева „Пасиансът на архангелите“, а на 8 юли от 21.00 часа в Летния театър ще се състои прожекция на филма „Завръщане – част 2“ и среща с режисьора Ники Илиев.
На 9 юли програмата включва три събития – куклен театър от 18.00 часа на сцената на площад „Свобода“. От 19.00 часа в Огледална зала „Нели Божкова“ е предвидено представяне на книгата и филма на Георги Тошев – „Георги Парцалев – Хамлет от град Левски“, а от 20.30 часа в ДТ „Йордан Йовков“ ще се състои вечер в памет на Стефан Данаилов с ученици на Мастъра под наслов „Бандата на Ламбо“.
Последният ден – 10 юли отново ще има куклен театър – от 16.00 часа на скейт парка, а от 19.00 часа в Младежкия център ще бъде представен моноспектакълът на Филип Аврамов – Фицата „Защото съм известен“. Билети за представлението се продават на касата на младежкия център.

Репортажа на Даниела Русева и Стефан Калев
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Културните събития в Добрич за периода 8 - 14 август
Културните събития в Добрич за периода 8 - 14 август
Радио "Добруджа" дава възможност да спечелите пропуски за концерта "Обич и песен"
Радио "Добруджа" дава възможност да спечелите пропуски за концерта "Обич и песен"
„Вечеря с приятели“ ще гостува в Добрич на 1 септември
„Вечеря с приятели“ ще гостува в Добрич на 1 септември
Добричката група „Pearls & Stones“ се включва в „September Sun“
Добричката група „Pearls & Stones“ се включва в „September Sun“Яндекс.Метрика