Начало >Добруджа >Общество

Уникално „Стънт и дрифт шоу“ в неделя в гимназията „Ломоносов“ в Добрич

17.06.2021 г. 12:34:07 ч.
/
Уникално „Стънт и дрифт шоу“ в неделя в гимназията „Ломоносов“ в Добрич
Уникално за Добрич „Стънт и дрифт шоу“, ще се проведе в неделя в двора на ПГ по техника и строителство „М. Ломоносов“. В събитието ще участват 4 автомобила за дрифт и 3 мотора за стънт.  Ще присъстват някои от най-добрите дрифт състезатели в България, сред тях е Данко Димитров – балкански шампион по дрифт за 2019 г., както и представители на първия в страната професионален стънт клуб в България.
Искаме да покажем, че подобни неща не трябва да се правят по улиците, сподели за радио „Добруджа“ инж. Минко Минков – преподавател в гимназията и главен инициатор за провеждането на шоуто. 
Участие ще вземат и членове на офроуд клуб „Добрич“, които ще покажат майсторско шофиране със своите високопроходими автомобили. Ще има и два картинга.
Събитието е насочено на първо място към учениците, защото те са бъдещето на Добрич, заяви преподавателят Ивелина Иванова. Тя призна, че са били сериозно провокирани от тежките пътни инциденти, станали в Добрич на Великден и Гергьовден.  Това шоу обаче има и възпитателна цел към учениците ни, защото голяма част от тях стават шофьори. Важно е да се научат  къде и как се кара с тези скорости, каза Иванова.
Много фирми в Добрич са застанали зад тази инициатива, която е подкрепена и от Община Добрич.
Събитието е кръстено „С полъха на времето“, тъй като тази година най-старото техническо училище в Добрич, отбелязва своя 80-годишен юбилей.
Началото е обявено за неделя в 16.00 часа, като стартът ще бъде с почетна обиколка на града, в която ще се включат представители на мотоклуб „Кан Аспарух 681“. Те ще съдействат и за организацията на самото мероприятие, грижейки се за сигурността.
Инж. Минков припомни, че автомобилите в дрифт шоуто са много мощни и призова зрителите да спазват огражденията и изискванията, за да няма инциденти и да се получи един истински празник.

Коментирайте
Подобни новини
Отборни куизове започват на 15 декември в Добрич (ВИДЕО)
Отборни куизове започват на 15 декември в Добрич (ВИДЕО)
Поредно питане за главен път II-29 Ген.Тошево - ГКПП Кардам от депутат
Поредно питане за главен път II-29 Ген.Тошево - ГКПП Кардам от депутат
Прогноза за времето в петък
Прогноза за времето в петък
Двама съдии встъпиха в длъжност в Окръжен съд – Добрич
Двама съдии встъпиха в длъжност в Окръжен съд – ДобричЯндекс.Метрика