Веселин Велев: Невъзможността за дългосрочно планиране е най-голямото предизвикателство пред „Неопърл България” (ВИДЕО)

04.01.2022 г. 16:47:12 ч.
/
Веселин Велев: Невъзможността за дългосрочно планиране е най-голямото предизвикателство пред „Неопърл  България” (ВИДЕО)
„Предизвикателствата пред бизнеса през настоящата година ще бъдат много, но  такива никога не са липсвали. Това са обстоятелствата и те ни карат да действаме по един или друг начин, според съответната дейност и целите, които си поставя всяка една фирма”. Това коментира в студиото на Медийна група „Добруджа” Веселин Велев – изпълнителен директор на „Неопърл България”.  По думите му най-голямото предизвикателство пред фирмата ще бъде невъзможността за правене на дългосрочни планове. „Плановете ни  в момента са по-скоро поставени цели, които се променят в  зависимост от ситуацията.  Бързата реакция съобразно променящата се обстановка е много важна”, казва той.
По думите му кризата в която живеем в момента не е нещо ново за бизнеса. „Кризи е имало и преди и ще има и в бъдеще, защото има външни фактори върху  които не може да се влияе и трябва  да се съобразим с тях”.  Той счита обаче, че е добре да се огледаме във вътрешните фактори, върху които може да се окаже въздействие.
Веселин Велев коментира още, че държавната подкрепа за бизнеса е временна и  в никакъв случай не решава проблемите  в дългосрочен план.
Драстично високата цена на енергоносителите засяга и фирмата, която той управлява. „Отражение ще има и върху нас, за това търсим и вътрешен ресурс  с който да компенсираме този проблем.  Цялата тежест е трудна за поемане от бизнеса и тя трябва да бъде преразпределена, което означава, че ще се прехвърли   и върху  крайните потребители”.
Производство в условия на Ковид - пандемия не е лесно. За тази цел в „Неопърл България” е изработен  вътрешен план с мерки за чието изпълнение строго се следи. „Няма как да останем незасегнати, но трябва да успеем да минимизираме  негативният  ефект от кризата, защото нашите поръчки са в голям обем и трудно бихме се справили в ситуацията”, коментира той. Над 65% от работещите във фирмата са ваксинирани или са преболедували  коронавирусната инфекция.
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Диана Бютюнска, изп. директор на Фрамар Холдинг АД:  Добрич е добра идея за нова аптека Фрамар
Диана Бютюнска, изп. директор на Фрамар Холдинг АД: Добрич е добра идея за нова аптека Фрамар
Министърът на туризма е за запазването на 9% ДДС за ресторантите
Министърът на туризма е за запазването на 9% ДДС за ресторантите
Рекордно увеличение на сделките с имоти в Добрич
Рекордно увеличение на сделките с имоти в Добрич
3,4 млрд. лв. ще бъдат по сметките на земеделските стопани до края на годината
3,4 млрд. лв. ще бъдат по сметките на земеделските стопани до края на годинатаЯндекс.Метрика