Виктор Лучиянов: Затваряйки въздушното пространство, войната няма да спре, но част от туристическия бранш ще обеднее (ВИДЕО)

23.03.2022 г. 10:33:14 ч.
/
Виктор Лучиянов:  Затваряйки въздушното пространство, войната няма да спре, но част от туристическия бранш ще обеднее (ВИДЕО)
Ако за поредна година туристическия бранш бъде ударен от субективни фактори, които не зависят от него, то рискуваме след няколко години той да не съществува. Това заяви за Медийна група „Добруджа” хотелиерът Виктор Лучиянов. Той  изразява надежда за един по-добър сезон, но ако нещата не тръгнат в желаната посока, то правителството трябва да се  намеси много спешно с различни компенсаторни инструменти.
По думите му войната може би ще ни лиши от тези 10 -12%  руски туристи, които традиционно избират нашето крайбрежие за летен отдих, но по-важно е какво ще стане с тези руснаци, които притежават недвижимости у нас и как ще успеят да дойдат, ако изобщо това бъде възможно.
„Съседна Турция винаги е била практична.  50% от туристопотока й идва от Русия. Именно за това тя и не затвори въздушното си пространство”, коментира още той. Обикновеният турист няма нищо общо с тази война, казва браншовикът и очаква нещата скоро да се нормализират, а въздушното ни пространство отново да се отвори, защото това е сериозен удар по туристическия бранш.
„Туристическия бранш не е длъжен да плати цената на политическите неразбирателства. Затваряйки въздушното пространство войната няма да спре, но една част от бранша ще обеднее”, заявява категорично В. Лучиянов.
Що се отнася до един от сериозните проблеми, пред които браншът е изправен в началото на всеки сезон - работната ръка, Виктор Лучиянов споделя мнение, че заради войната, у нас има много украински граждани, които по всяка вероятност ще търсят работа.
„Конкуренцията ще повиши  качеството на туристическата услуга. Не бива да се мисли, че някой от тях ще работи само заради  прехраната. Те ще искат достойно заплащане, такова, каквото са получавали в Украйна”, категоричен е той.
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Рекордно увеличение на сделките с имоти в Добрич
Рекордно увеличение на сделките с имоти в Добрич
3,4 млрд. лв. ще бъдат по сметките на земеделските стопани до края на годината
3,4 млрд. лв. ще бъдат по сметките на земеделските стопани до края на годината
Фирмите вече могат да кандидатстват по първата процедура по плана за възстановяване
Фирмите вече могат да кандидатстват по първата процедура по плана за възстановяване
България все още е предпочитана дестинация за ловен туризъм (ВИДЕО)
България все още е предпочитана дестинация за ловен туризъм (ВИДЕО)Яндекс.Метрика