Начало >Добруджа >Общество

Балканските шампионки от СКЕГГ „Виктория“ гостуваха на Общински съвет - Добрич

28.07.2022 г. 09:37:55 ч.
/
Балканските шампионки от СКЕГГ „Виктория“ гостуваха на Общински съвет - Добрич
Възпитаничките на спортен клуб по естетическа групова гимнастика „Виктория“ Добрич, които преди две седмици спечелиха златен медал от Балканиадата по естетическа гимнастика, бяха гости днес в Община Добрич. Децата бяха представени пред съветниците преди началото на днешната сесия на Общинския съвет, като получи подаръци от Общината. Техният треньор Мариета Канаврова запозна съветниците и присъстващите в залата с постиженията на децата от клуба за последните няколко месеца. На Първите Балкански игри по естетическа групова гимнастика, които се проведоха в началото на месеца в гр. Превеза – Гърция, СКЕГГ „Виктория“, представи не само града, но и страната ни редом но най-силните отбори на България – двата национални отбора Жени и Девойки и двата отбора на клуб „Академик“ София.
Второ, завоюва  шампионска титла при най-малките 6-8 годишни къса програма и четвърто място при по-големите – 10-12 годишни къса програма, посочи Канаврова.
 
Статистиката на резултатите на клуб "Виктория" Добрич за последните 3 месеца е впечатляваща. През всеки от изминалите 3 месец клубът имаше участие, увенчано със златни медали, като 2 от състезанията бяха с международен статут (Международен турнир и Балканиада – и двете под егидата на Международната федерация по естетическа групова гимнастика):
 
06.05.2022 г. - Първо място на международен турнир "Академик Къп", София.
05.06.2022 г. - Две първи места на държавен турнир "Цветята на България", София.
10.07.2022 г. - Първо и четвърто място на Балканиада, Гърция.

 
Равносметката е, че към момента отборът на СКЕГГ "Виктория" в категория 6-8 г. къса програма се наложи като шампион и фаворит както на национално, така и на международно ниво. На международния турнир "Академик Къп" отборът се наложи над румънския Eden Coquette (втори) и българския ЦСКА (трети). На държавен турнир "Цветята на България" затвърди победата си на национално ниво над българския ЦСКА. На Балканиадата в Гърция затвърди победата си на международно ниво отново над румънския Eden Coquette (трети), като се наложи и над гръцкия Olympia Trikala (втори). Това са три поредни първи места от три поредни участия на състезания, 2 от които както вече споменахме на високо международно ниво, посочи Канаврова.

 
Големият отбор в категория 10-12 г. къса програма за двете си участия на състезания до момента, също има две впечатляващи класирания. На държавен турнир "Цветята на България" (първо място) и на Балканиадата в Гърция (четвърто място). Не случайно на Балканиадата в Гърция отборът беше награден с бронзови медали, макар и на 4-то място, тъй като конкуренцията там беше между 10 много силни чуждестранни отбора.
 
Треньорът благодари на всички деца:
Малък отбор (6-8 г.) - Румяна Йорданова Йорданова, Габриела Златкова Маринова, Мария Мартинова Вълчанова, Вяра Антонова Раданова, Надежда Ангелова Ангелова, София Йорданова Иванова,
Голям отбор (10-12 г.) - Дара Добромирова Атанасова, Марта Владимирова Господинова, Нина Петрова Стойкова, Симона Александрова Иванова, Симона Искренова Иванова, Йоанна Вихрен Манолова, София Огнян Димитрова, Ивета Ивелинова Пантелеева, Ния Атанасова Атанасова Надежда.


Канаврова благодари на Общината за възможността да тренират в залата на СК "Русалка", но обърна внимание, че през зимните месеци заради липса на отопление е невъзможно да се осъществява тренировъчен процес и отправи молба да бъде помислено за това, за да могат талантливите деца да не прекъсват тренировките си.

Коментирайте
Подобни новини
17-годишна англичанка е доброволец в РБ „Дора Габе” (ВИДЕО)
17-годишна англичанка е доброволец в РБ „Дора Габе” (ВИДЕО)
Времето в сряда
Времето в сряда
Семейство Станчеви – най-четящото семейство в Добрич (ВИДЕО)
Семейство Станчеви – най-четящото семейство в Добрич (ВИДЕО)
Областните етапи на състезанията "Млад огнеборец" и на "Защита при бедствия..." ще се проведат в Добрич
Областните етапи на състезанията "Млад огнеборец" и на "Защита при бедствия..." ще се проведат в Добрич



Яндекс.Метрика