Начало >Добруджа >Регионални

Кметът Соня Георгиева отличи педагози и ученици в община Добричка (ВИДЕО)

20.05.2022 г. 14:42:35 ч.
/
Кметът Соня Георгиева отличи педагози и ученици в община Добричка (ВИДЕО)
Кметът на Община Добричка Соня Георгиева връчи плакети и грамоти на директори на учебни заведения, учители и изявени ученици.
Традиционната церемония по повод 24 май, за награждаването на учители, ученици и читалищни институции в община Добричка, се състоя днес в Драматичен театър „Йордан Йовков“.
Моята благодарност днес е за тези учители, за тези читалищни дейци, които не просто рутинно изпълняват служебните си задължения, а са оставили частица от себе си във всяка идея, всяко начинание и са озарявали с онзи блясък на всеотдайността си, който не може да остане незабелязан. И аз Ви благодаря. Благодаря Ви, защото само всеотдайните учители могат наистина да поведат по пътя на знанието будните деца. Поздравления и за всички ученици, които не само полагат ежедневни усилия за усвояване на учебния материал, каза в своето приветствие кметът Соня Георгиева. Тя посочи, че са предвидени 1,150 млн. за изграждането  на две нови детски градини в селата Стефан Караджа и Бранище, за ремонти в 19 детски заведения са осигурени над 135 хиляди лева. В няколко училища е бъдат ремонти за 223 хиляди лева. За рехабилитация на сградния фонд в 9 читалища са осигурени над 90 хиляди лева, каза още Георгиева, като изтъкна и факта, че тази година за първи път в историята на общината има завършващ випуск ученици в средното образование. Това са зрелостниците в СУ „Никола Вапцаров“ в с. Карапелит.
 
Отличие бе връчено на Основно училище „Отец Паисий“, село Батово - за дългогодишно просветно и образователно дело и във връзка със 130-годишния юбилей. През 2022г. училището ще отбележи 130 години от началото на учебно-просветната дейност в село Батово.
За дългогодишна културно-просветна дейност,  за съхраняване на българските традиции и обичаи, за принос в  популяризирането на добруджанския фолклор и във връзка с 80-годишните юбилеи  бяха наградени НЧ „Св.св. Кирил и Методий – 1942 г.“ с. Бенковски, НЧ „Напредък – 1942 г.“ с. Дончево, НЧ „Стефан Караджа – 1942 г.“ с. Смолница и НЧ „Петко Р. Славейков – 1942 г.“ с. Бранище.
 
Отличие за съхраняването и популяризирането на българския фолклор бе връчено на Фолклорна певческа група „Пъстроцвет“.
Награди получиха директори на училища и детски градини, учители и изявени ученици.
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Фестивалът за пясъчни фигури се мести на плажа в „Албена“
Фестивалът за пясъчни фигури се мести на плажа в „Албена“
Делегация от община Добричка на фестивала „Добруджа с елек и престилка“ в Хършова
Делегация от община Добричка на фестивала „Добруджа с елек и престилка“ в Хършова
Стартира петият пленер за живопис „Бялата лястовица“
Стартира петият пленер за живопис „Бялата лястовица“
Предстои най-мащабното издание на „Джаз на село“ в Камен бряг (ВИДЕО)
Предстои най-мащабното издание на „Джаз на село“ в Камен бряг (ВИДЕО)Яндекс.Метрика