Начало >Добруджа >Регионални

Кметът Соня Георгиева отличи педагози и ученици в община Добричка (ВИДЕО)

20.05.2022 г. 14:42:35 ч.
/
Кметът Соня Георгиева отличи педагози и ученици в община Добричка (ВИДЕО)
Кметът на Община Добричка Соня Георгиева връчи плакети и грамоти на директори на учебни заведения, учители и изявени ученици.
Традиционната церемония по повод 24 май, за награждаването на учители, ученици и читалищни институции в община Добричка, се състоя днес в Драматичен театър „Йордан Йовков“.
Моята благодарност днес е за тези учители, за тези читалищни дейци, които не просто рутинно изпълняват служебните си задължения, а са оставили частица от себе си във всяка идея, всяко начинание и са озарявали с онзи блясък на всеотдайността си, който не може да остане незабелязан. И аз Ви благодаря. Благодаря Ви, защото само всеотдайните учители могат наистина да поведат по пътя на знанието будните деца. Поздравления и за всички ученици, които не само полагат ежедневни усилия за усвояване на учебния материал, каза в своето приветствие кметът Соня Георгиева. Тя посочи, че са предвидени 1,150 млн. за изграждането  на две нови детски градини в селата Стефан Караджа и Бранище, за ремонти в 19 детски заведения са осигурени над 135 хиляди лева. В няколко училища е бъдат ремонти за 223 хиляди лева. За рехабилитация на сградния фонд в 9 читалища са осигурени над 90 хиляди лева, каза още Георгиева, като изтъкна и факта, че тази година за първи път в историята на общината има завършващ випуск ученици в средното образование. Това са зрелостниците в СУ „Никола Вапцаров“ в с. Карапелит.
 
Отличие бе връчено на Основно училище „Отец Паисий“, село Батово - за дългогодишно просветно и образователно дело и във връзка със 130-годишния юбилей. През 2022г. училището ще отбележи 130 години от началото на учебно-просветната дейност в село Батово.
За дългогодишна културно-просветна дейност,  за съхраняване на българските традиции и обичаи, за принос в  популяризирането на добруджанския фолклор и във връзка с 80-годишните юбилеи  бяха наградени НЧ „Св.св. Кирил и Методий – 1942 г.“ с. Бенковски, НЧ „Напредък – 1942 г.“ с. Дончево, НЧ „Стефан Караджа – 1942 г.“ с. Смолница и НЧ „Петко Р. Славейков – 1942 г.“ с. Бранище.
 
Отличие за съхраняването и популяризирането на българския фолклор бе връчено на Фолклорна певческа група „Пъстроцвет“.
Награди получиха директори на училища и детски градини, учители и изявени ученици.
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Кичка Бодурова ще пее на тазгодишния  "Миден и рибен фест" в Каварна
Кичка Бодурова ще пее на тазгодишния "Миден и рибен фест" в Каварна
Пролетниците в Тервел и Крушари са в най-лошо състояние (ВИДЕО)
Пролетниците в Тервел и Крушари са в най-лошо състояние (ВИДЕО)
Пепи Христозова и орк. Лира ще бъдат гости на празника на плодородието „Кардамска есен“
Пепи Христозова и орк. Лира ще бъдат гости на празника на плодородието „Кардамска есен“
Предстои публично обсъждане на отчета за изпълнение на  бюджета на Община Шабла за 2021
Предстои публично обсъждане на отчета за изпълнение на бюджета на Община Шабла за 2021Яндекс.Метрика