Начало >Добруджа >Общество

МОЯТ ГРАД: Три детски градини ще бъдат изцяло обновени до края на годината (ВИДЕО)

10.07.2024 г. 14:42:20 ч.
/
МОЯТ ГРАД: Три детски градини ще бъдат изцяло обновени до края на годината (ВИДЕО)
ДГ №32 „Зорница” е поредната детска градина, която започнахме да ремонтираме по проект, съобщи в предаването „Моят град” на медийна група „Добруджа” кметът на Община Добрич Йордан Йорданов. Общата площ на градината е 2 500 кв. м. Към момента са извършени всички демонтажни дейности – премахване на настилка, ВиК и ел. инсталация. В момента се полага хидроизолацията. Крайният срок е декември 2024 година, допълни той.

Докато трае ремонтът всички деца, които посещават градината ще бъдат преместени в сградата, която се намира в кв. Строител, информира директорката на ДГ №32 Марияна Димитрова. Всички групи от детското заведение в кв. Балик са настанени в самостоятелни помещения и ще бъдат с техните учители. Създаваме малко неудобство на родителите, свързано с локацията, но трябва да изтърпим това, за да имаме една красива, нова, обновена сграда, оптимистична е Димитрова.

Към момента се работи и в детска градина №23 „Звездица”, като там също крайният срок за въвеждане в експлоатация е декември 2024 година, съобщава кметът. През летния период  децата са преместени основно във втората сграда на детската градина. Друга част от децата са преместени в две други градини – двете сгради на ДГ №25 „Весела” в кв. Добротица и кв. Дружба, информира ни директорката на ДГ №23 Дора Минчева. За есента имаме друга организация. Тогава ще посрещаме децата и в други две сгради, допълни тя.

През месец август започва и строеж на нова сграда на детска градина №12 „Щурче”, допълва още Йорданов. Предвиден е ремонт на още две градини и една ясла през следващата година, уверява ни кметът.

Финансирането за ремонтите дейности за ДГ №32 „Зорница” и ДГ №23 „Звездица” са по Плана за възстановяване и устойчивост. Обновяването на ДГ №12 „Щурче” е финансирано по програма на Министерството на образованието и науката, като общата стойност на ремонта там е 3,7 милиона лева.

Кметът Йордан Йорданов изказва благодарности към всички замесени и ангажирани в целия процес.

Репортаж на Анна Николова и Стефан Калев

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Прогноза за времето в неделя, 21 юли
Прогноза за времето в неделя, 21 юли
Живущите около Градския парк с нарушено водоподаване поради авария
Живущите около Градския парк с нарушено водоподаване поради авария
Жълт код за високи температури е в сила за цялата страна
Жълт код за високи температури е в сила за цялата страна
Илинден е
Илинден еЯндекс.Метрика