Начало >Добруджа >Общество

Над 11 000 лева събра Ротари клуб-Добрич на своя благотворителен бал

23.06.2022 г. 15:27:09 ч.
/
Над 11 000 лева събра Ротари клуб-Добрич на своя благотворителен бал
Над 11000 лева  бяха събрани на благотворителния бал на Ротари клуб - Добрич, който се проведе миналия уикенд, след двугодишно прекъсване. Събитието беше кулминация на тържествата, с които ротарианците в Добрич отбелязаха 25 години от създаване на своята организация.
Повече от 200 гости уважиха празненството на добричкото ротарианство. Акцент на бала беше връчването на почетни плакети на заслужили бивши и настоящи членове на клуба. Поздрави за празника рождениците получиха от Дистрикт гуверньора на Ротари България Борислав Къдреков, от Асистент дистрикт гуверньора Георги Панов, от кмета на Добрич Йордан Йорданов, който също е ротарианец, от президента на Инер уил Добрич  Евгения Русева, от президентите на Ротари клубовете Балчик и Каварна и от приятели, дошли да уважат празника и подкрепят добрата кауза.
Президентът Красимир Мецов благодари на всички за присъствието им и за съпричастността им към важните за града ни проекти и разказа за реализираните от Ротари клуб каузи, свързани с основните цели на Ротари в областта на осигуряването на чиста питейна вода, физическата активност, детското и майчино здраве.  Гостите взеха участие в благотворителната инициатива, като закупиха билети за томболата и наддаваха в търга за изключително ценни предмети, предоставени от членове и приятели на клуба.
Средствата, събрани на събитието тази година, са за благородната кауза „Да чуем всички“. След дарението на апарата за скрийнинг на слуха на новородени за МБАЛ- Добрич, Ротари клубът ще предостави на болницата апарат за тестване на слуха и бързо определяне вида и типа на причината, която е довела до увреждане на слуха ,както за деца така и за възрастни на стойност 7440  лева.

 

Коментирайте
Подобни новини
ВАС окончателно: Отказът на РИОСВ за проучване на газ в Добруджа е незаконосъобразен
ВАС окончателно: Отказът на РИОСВ за проучване на газ в Добруджа е незаконосъобразен
Имунизация срещу Covid-19 се извършва и в Подвижния ваксинационен пункт  в Добрич
Имунизация срещу Covid-19 се извършва и в Подвижния ваксинационен пункт в Добрич
Прогноза за времето в сряда
Прогноза за времето в сряда
Препоръки на МЗ във връзка с нарастващия брой на случаите на COVID-19 в страната
Препоръки на МЗ във връзка с нарастващия брой на случаите на COVID-19 в странатаЯндекс.Метрика