Начало >Добруджа >Общество

Вестник „ГЛАС“: Джулай морнинг не се празнува, а се изживява!

03.07.2022 г. 12:51:19 ч.
/
Вестник „ГЛАС“: Джулай морнинг не се празнува, а се изживява!
Земеделието е акцент в новия брой на вестник „Седмичен ГЛАС“.
Средният добив от пшеница в страната е добър, но на места е под очакванията. Казва Радостина Жекова – председател на Добруджански съюз на зърнопроизводителите към НАЗ.
Жътвата на пшеница в други части на страната започна и картина към момента е много шарена, тъй като имаше суша в някои райони. Така в северозападна България сега жънат по около 300 кг./дка пшеница, а в южна - по 300 до 600 – 700 кг/дка. В Добруджа към 30 юни все още не е започнала жътвата, но ситуацията и тук ще се подобна, заяви за медийна група „Добруджа“ Радостина Жекова.
Тя предупреждава, че земеделците са много ощетени заради безмитния внос на зърно от Украйна

И още
В Добричко ще се проведат Дни на полето. Над 50 фирми- производители и търговци на земеделска техника, на торове и препарати за растителна защита, компании за семена за полски култури, преработватели на селскостопанска
продукция, учени и други, ще участват в проявата, която се организира за първи път.
 
На първа страница на броя: Джулай морнинг - Не се празнува, а се изживява! По традиция стотици българи се събраха на Камен бряг, за да посрещнат първото юлско утро. Тази година емблематичната песен на „Юрая Хийп“ „Джулай морнинг“ прозвуча в изпълнение на вокалиста на „Рейнбоу“ и „Майкъл Шенкер Груп” Дуги Уайт.
Сутринта, по време на изгрева, официално бе открит и паметник на Джон Лоутън.
Монументът на легендата е монтиран близо до Огънчето, именно където в продължение на много години бившият вокал на „Юрая Хийп“ изпълняваше емблематичната песен.
 
Още в новия брой на вестник „ГЛАС“:
- Приеха схема на зони за платено паркиране на територията на град Добрич
- Община Добрич ще придобие сградата на бившия Медицински колеж за филиал на МУ
- Общината Добрич дари на болницата модерен комбиниран апарат
- Токът за клиентите на „Енерго-Про“ поскъпва с 4,45%
- Няма пари за основен ремонт на пътя към Житница, започва кърпене.
- Направиха първа копка на нова детска градина в Стефан Караджа.

На 8-ма страница: Сменен ли е директорът на ВиК-Добрич?
След проведеното на 27 юни Общо събрание на ВиК-Добрич бе разпространена информация, че е избран нов изпълнителен директор - Венцислав Колев, който от три години е главен инженер на водното дружество. Направихме многократни опити да се свържем с новия изпълнителен директор, но получихме отговор, че той е в отпуск до днес, и ще даде информация, когато официално встъпи в длъжност.
Досегашният директор Тодор Гикински, който, според решението на Общото събрание, трябва да остане заместник-председател на борда на директорите, коментира за медийна група „Добруджа“, че „няма промяна в ръководството, докато не бъде вписана в Търговския регистър“.
Потърсихме за информация пресцентъра на мажоритарния собственик, откъдето в късния следобед в петък получихме следния отговор: Няма промяна в ръководството на „ВиК – Добрич“ АД, гр. Добрич. Инж. Тодор Гикински е изпълнителен директор на Дружеството.
 
На спортната страница:
Още първият мач на футболния Добруджа от новия сезон ще бъде телевизионен. Гостуването на „Добруджа“ на „Беласица“ (Петрич) е заложено за пряко телевизионно излъчване. „Диема спорт“ ще предава срещата, която е насрочена за 19 юли, вторник, от 18.00 часа.
 
И още във вестник „ГЛАС“: най-актуалните малки обяви, полезна информация, културен афиш, седмичен хороскоп, забавни страници, седмична прогноза за времето.

Коментирайте
Подобни новини
Областният управител информира общинските епизоотични комисии за нуждата от третиране срещу  ливадна пеперуда
Областният управител информира общинските епизоотични комисии за нуждата от третиране срещу ливадна пеперуда
Ремонтни дейности в Добрич на 9 август
Ремонтни дейности в Добрич на 9 август
Времето на 9 август
Времето на 9 август
Здравко Здравков: Основната задача е провеждането на честни, прозрачни и демократични избори (ВИДЕО)
Здравко Здравков: Основната задача е провеждането на честни, прозрачни и демократични избори (ВИДЕО)Яндекс.Метрика