Начало >Добруджа >Общество

Вестник „ГЛАС“: Джулай морнинг не се празнува, а се изживява!

03.07.2022 г. 12:51:19 ч.
/
Вестник „ГЛАС“: Джулай морнинг не се празнува, а се изживява!
Земеделието е акцент в новия брой на вестник „Седмичен ГЛАС“.
Средният добив от пшеница в страната е добър, но на места е под очакванията. Казва Радостина Жекова – председател на Добруджански съюз на зърнопроизводителите към НАЗ.
Жътвата на пшеница в други части на страната започна и картина към момента е много шарена, тъй като имаше суша в някои райони. Така в северозападна България сега жънат по около 300 кг./дка пшеница, а в южна - по 300 до 600 – 700 кг/дка. В Добруджа към 30 юни все още не е започнала жътвата, но ситуацията и тук ще се подобна, заяви за медийна група „Добруджа“ Радостина Жекова.
Тя предупреждава, че земеделците са много ощетени заради безмитния внос на зърно от Украйна

И още
В Добричко ще се проведат Дни на полето. Над 50 фирми- производители и търговци на земеделска техника, на торове и препарати за растителна защита, компании за семена за полски култури, преработватели на селскостопанска
продукция, учени и други, ще участват в проявата, която се организира за първи път.
 
На първа страница на броя: Джулай морнинг - Не се празнува, а се изживява! По традиция стотици българи се събраха на Камен бряг, за да посрещнат първото юлско утро. Тази година емблематичната песен на „Юрая Хийп“ „Джулай морнинг“ прозвуча в изпълнение на вокалиста на „Рейнбоу“ и „Майкъл Шенкер Груп” Дуги Уайт.
Сутринта, по време на изгрева, официално бе открит и паметник на Джон Лоутън.
Монументът на легендата е монтиран близо до Огънчето, именно където в продължение на много години бившият вокал на „Юрая Хийп“ изпълняваше емблематичната песен.
 
Още в новия брой на вестник „ГЛАС“:
- Приеха схема на зони за платено паркиране на територията на град Добрич
- Община Добрич ще придобие сградата на бившия Медицински колеж за филиал на МУ
- Общината Добрич дари на болницата модерен комбиниран апарат
- Токът за клиентите на „Енерго-Про“ поскъпва с 4,45%
- Няма пари за основен ремонт на пътя към Житница, започва кърпене.
- Направиха първа копка на нова детска градина в Стефан Караджа.

На 8-ма страница: Сменен ли е директорът на ВиК-Добрич?
След проведеното на 27 юни Общо събрание на ВиК-Добрич бе разпространена информация, че е избран нов изпълнителен директор - Венцислав Колев, който от три години е главен инженер на водното дружество. Направихме многократни опити да се свържем с новия изпълнителен директор, но получихме отговор, че той е в отпуск до днес, и ще даде информация, когато официално встъпи в длъжност.
Досегашният директор Тодор Гикински, който, според решението на Общото събрание, трябва да остане заместник-председател на борда на директорите, коментира за медийна група „Добруджа“, че „няма промяна в ръководството, докато не бъде вписана в Търговския регистър“.
Потърсихме за информация пресцентъра на мажоритарния собственик, откъдето в късния следобед в петък получихме следния отговор: Няма промяна в ръководството на „ВиК – Добрич“ АД, гр. Добрич. Инж. Тодор Гикински е изпълнителен директор на Дружеството.
 
На спортната страница:
Още първият мач на футболния Добруджа от новия сезон ще бъде телевизионен. Гостуването на „Добруджа“ на „Беласица“ (Петрич) е заложено за пряко телевизионно излъчване. „Диема спорт“ ще предава срещата, която е насрочена за 19 юли, вторник, от 18.00 часа.
 
И още във вестник „ГЛАС“: най-актуалните малки обяви, полезна информация, културен афиш, седмичен хороскоп, забавни страници, седмична прогноза за времето.

Коментирайте
Подобни новини
17-годишна англичанка е доброволец в РБ „Дора Габе” (ВИДЕО)
17-годишна англичанка е доброволец в РБ „Дора Габе” (ВИДЕО)
Времето в сряда
Времето в сряда
Семейство Станчеви – най-четящото семейство в Добрич (ВИДЕО)
Семейство Станчеви – най-четящото семейство в Добрич (ВИДЕО)
Областните етапи на състезанията "Млад огнеборец" и на "Защита при бедствия..." ще се проведат в Добрич
Областните етапи на състезанията "Млад огнеборец" и на "Защита при бедствия..." ще се проведат в Добрич



Яндекс.Метрика