Начало >Добруджа >Общество

Вестник ГЛАС: Зърнопроизводителите излизат на протест

31.07.2022 г. 10:51:23 ч.
/
Вестник ГЛАС: Зърнопроизводителите излизат на протест
Земеделието е темата на новия брой на вестник Седмичен ГЛАС. Зърнопроизводителите излизат на протест заради вноса от Украйна. Решението е окончателно и бе взето по време на заседанието на Управителния съвет на Националната асоциация на зърнопроизводителите, провело се на 26 юли.
В дните 26, 27 и 28 юли в землището на село Полк. Гешаново се проведоха „Дни на полето”.Надявам се инициативата да продължи да се развива и да стане традиционна, каза в коментар на събитието Костадин Костадинов – председател на НАЗ. Това бе първо издание на проявата, което е насочена изцяло към заетите в земеделския сектор.
Първата страница на броя е  посветена на кредита за ремонт на центъра на град Добрич, който бе гласуван по време на редовната сесия на общинския съвет, провела се на 28 юли. След тричасови дебати общинският съвет одобри предложението за поемане на дългосрочен дълг до 12 милиона лева за реализацията на инвестиционен проект „ Нов градски център с обществени функции и пешеходни пространства на град Добрич”.

Още в новия брой на вестник ГЛАС:
-Комисар Цветан Пировкси е новият директор на ОД на МВР – Добрич, който досега е бил началник на отдел “Криминална полиция“ в ОДМВР – Варна.
-Международен екип от археолози изследва уникална църква в крепостта Залдапа. В дейностите участват специалисти от България, Франция и Канада, студенти от Италия и Албания, и работници от селата Крушари, Полк. Дяково, Абрит и Добрин. През тази година се проучват четирилистната църква, кулата на северната порта и църквата, разположена до входа на крепостната стена.
- Фестивалът „Фолклор без граници” отново очарова добричката публика.
-Съставът на ТЕЛК в Добрич  излиза в отпуск от 1 до 28 август.
- 407 изпълнители от представят община Добричка на националния събор в Копривщица.  44 са изпълнителите от община Добрич, 28 - от община Балчик, 23 – от община Ген. Тошево, 21 – от община Шабла и 18 от община Каварна.
- За поредна година община Каварна организира фестивала „Празници на морето“. В разгара на лятото, между 8 и 14 август крайморският град ще бъде сцена за театър, кино, музика и народни танци.

 На спортната страница: Футбол: 60 години от първото класиране на Добруджа в А група.
 
Във вестник Седмичен ГЛАС ще откриете още: най-актуалните малки обяви, полезна информация, културен афиш, седмичен хороскоп, забавни страници, седмична прогноза за времето.

Коментирайте
Подобни новини
17-годишна англичанка е доброволец в РБ „Дора Габе” (ВИДЕО)
17-годишна англичанка е доброволец в РБ „Дора Габе” (ВИДЕО)
Времето в сряда
Времето в сряда
Семейство Станчеви – най-четящото семейство в Добрич (ВИДЕО)
Семейство Станчеви – най-четящото семейство в Добрич (ВИДЕО)
Областните етапи на състезанията "Млад огнеборец" и на "Защита при бедствия..." ще се проведат в Добрич
Областните етапи на състезанията "Млад огнеборец" и на "Защита при бедствия..." ще се проведат в Добрич



Яндекс.Метрика