МВР още не подозира никого за убийството на Алексей Петров

16.09.2023 г. 11:13:40 ч.
/
МВР още не подозира никого за убийството на Алексей Петров
Министерството на вътрешните работи се е подготвило за протестите на зърнопроизводителите, които се очакват в началото на следващата седмица. Това заяви в Елхово ресорният министър Калин Стоянов, цитиран от bTV. 

Той призова всички, които ще се включат в протестната проява, да спазват стриктно правилата, да не допускат ескалиране на напрежението и да не ограничават свободното придвижване на граждани.

Подготвили сме се за съответното мероприятие, увери министърът.

По отношение на подготовката за изборите той обясни, че ще има масови акции там, където има съответната информация за евентуално подготвени нарушения на изборното законодателство.

Стоянов отбеляза, че всички получени сигнали - било оперативни или на ниво преписки, досъдебни производства, ще бъдат отработвани успоредно с прокуратурата.

Той заяви, че са залавяни средно по около 1500 нелегални мигранти в опит да преминат границата ни.

Натискът е с пъти по-голям от миналата година, но в последните 20 дни, може би месец, ние достигнахме до там, че към момента имаме много по-голям брой недопуснати опити за преминаващи мигранти, за сметка на задържанията във вътрешността на страната, отчете министърът.

По негови данни за последното денонощие са осуетени 980 опита за нелегално преминаване на границата, а във вътрешността на страната са задържани 47 души.

Стоянов обаче бе категоричен, че граничните власти и всички служби, които са ангажирани с охраната на държавната граница си вършат много добре работата.

Във връзка с разследването на убийството на Алексей Петров той посочи, че се работи много активно.

Има много факти, обстоятелства, които ежедневно излизат, но всички те следва да бъдат проверени, подчерта министърът.

Той обясни, че все още няма заподозрян, но изрази надежда скоро МВР да има резултат, който да покаже кой по какъв начин е поръчал и извършил убийството.

Припомняме, бившата барета, сътрудник на ДАНС, бизнесмен и преподавател във ВУЗ с научна степен доцент Алексей Петров беше застрелян на 16 август в кв. "Драгалевци" на пътека към хижа "Алеко". Заедно с него беше и жена, която е ранена и беше приета в тежко състояние в болница "Пирогов".

Това бе третото известно покушение срещу Алексей Петров. На 15 август 2002 г. е извършен неуспешен атентат срещу него на столичния басейн "Спартак". На 29 октомври 2015 г. отново е извършен неуспешен атентат с гранатомет в София. Като организатор на това покушение на 10 години затвор беше осъден украинецът Роман Ловгиненко, макар че самият Алексей Петров обяви награда за информация за поръчителите.

След смъртта му редица политически лидери - Корнелия Нинова от БСП, Костадин Костадинов от "Възраждане", Слави Трифонов от ИТН, а и самият президент Румен Радев направиха намеци за свързаността на Алексей Петров с настоящото управляващо мнозинство. Това бе категорично отречено както от премиера Николай Денков, ПП, така и от вицепремиера Мария Габриел, ГЕРБ.
Снимка:БГНЕС
Източник:News.bg

Коментирайте
Подобни новини
USTDA ще финансира безвъзмездно предпроектното проучване за изграждане на енергиен коридор Изток-Запад
USTDA ще финансира безвъзмездно предпроектното проучване за изграждане на енергиен коридор Изток-Запад
КФН: Пенсионните фондове са с положителна доходност
КФН: Пенсионните фондове са с положителна доходност
ИСС препоръчва мерки за защита на битовите потребители от ефекта на либерализирането на пазара на електроенергия
ИСС препоръчва мерки за защита на битовите потребители от ефекта на либерализирането на пазара на електроенергия
ПП-ДБ получиха и върнаха неизпълнен втория мандат на президента
ПП-ДБ получиха и върнаха неизпълнен втория мандат на президентаЯндекс.Метрика