Начало >Добруджа >Общество

Тодорин Ненчев: Чрез благотворителната вечер искаме да се заявим, че не сме се предали

Благотворителната вечер в помощ на ВК „Добруджа 07“ ще се проведе на 5 юни
28.05.2024 г. 10:16:22 ч.
/
Тодорин Ненчев: Чрез благотворителната вечер искаме да се заявим, че не сме се предали
За трета поредна година ще се проведе благотворителна вечер в подкрепа на мъжкия отбор и детско-юношеската школа на волейболен клуб "Добруджа 07". Събитието тази година се организира от Мая Бърдарова - ръководител на Клуб за народни танци „Жътвари“ и ще се проведе на 5 юни в ресторант „Оренда“.
За да подкрепите каузата, можете да закупите куверт на стойност 120 лв. Програмата ще включва изпълнения на певческа група "Жътвари", Детска фолклорна танцова школа "Орисия" гр. Каварна и талантливия певец Георги Петров. Специален гост на събитието ще бъде народната певица Ваня Вълкова. Водещ ще бъде Димитър Рачев (DJ Uni).

За резервации и повече информация, можете да се свържете с Мая Бърдарова на телефон: 089 509 2400.

Тази благотворителна вечер се превърна в традиционна. Има смисъл от нея и хората я чакат с нетърпение, заяви в студиото на радио „Добруджа“ президентът на ВК „Добруджа 07“ Тодорин Ненчев. Той сподели, че се познава отдавна с Мая Бърдарова и заради множеството организирани от нея подобни прояви, се е обърнал с предложение тази година тя да се заеме с организацията.

Не е лесно си организатор, но пък го правя с голямо удоволствие и сърце. Заслужава, защото то е свързано с бъдещето  – това са децата. Спортът и народните танци са неща, които изграждат децата, заяви Мая Бърдарова. Тя отправи апел към всички свои съграждани, които има време и средства, да дойдат и да подкрепят отбора на „Добруджа 07“.
Мая Бърдарова отбеляза, че това е поредна благотворителна кауза, която тя организира в Добрич, в която Ваня Вълкова се включва.
В рамките на събитието ще има благотворителен търг с атрактивни волейболни атрибути, сред които фланелка на националния отбор с автографи на състезателите, както тениска на сегашния капитан на националния отбор Алекс Грозданов, който е бивш състезател на „Добруджа 07“ и други. Ще бъдат предложени и Две картини на младия художник от Добрич Неди, дарени от неговата майка Камелия Тодорова.

Събраните от вечерта средства ще бъдат главно за детско-юношеската школа, защото предвид финансовата криза, в която се намираме, те са най-ощетени, каза Тодорин Ненчев. Той отбеляза, че школата се развива много добре, въпреки несгодите, които ги сполетяват заради невъзможността да тренират пълноценно. Юношите старша възраст станаха трети в страната, което е голям успех, изтъкна президентът на клуба. Той припомни, че от години клубът има сериозни финансови проблеми, като най-сериозна подкрепа получават от Община Добрич.
Не е нормално да събираме пари по този начин, но за да спасим отбора, сме принудени да правим всякакви неща. Чрез благотворителната вечер искаме да се заявим, че сме тук и че не сме се предали, каза Ненчев.

Целта пред мъжкия отбор за следващата година е да се запази състава от последния сезон, като в него ще бъдат включени още 2-3 деца от школата.

Коментирайте
Подобни новини
Времето на 16 юни
Времето на 16 юни
Над 7700 лева събраха на благотворителното надсвирване за кампанията „Да помогнем на Сиси да проходи“ (СНИМКИ)
Над 7700 лева събраха на благотворителното надсвирване за кампанията „Да помогнем на Сиси да проходи“ (СНИМКИ)
ЦИК обяви официално имената на новите депутати
ЦИК обяви официално имената на новите депутати
Румънеца и Енчев в хита на лятото и тандем с украинска звезда (ВИДЕО)
Румънеца и Енчев в хита на лятото и тандем с украинска звезда (ВИДЕО)Яндекс.Метрика