Начало >Добруджа >Общество

Тодорин Ненчев: Чрез благотворителната вечер искаме да се заявим, че не сме се предали

Благотворителната вечер в помощ на ВК „Добруджа 07“ ще се проведе на 5 юни
28.05.2024 г. 10:16:22 ч.
/
Тодорин Ненчев: Чрез благотворителната вечер искаме да се заявим, че не сме се предали
За трета поредна година ще се проведе благотворителна вечер в подкрепа на мъжкия отбор и детско-юношеската школа на волейболен клуб "Добруджа 07". Събитието тази година се организира от Мая Бърдарова - ръководител на Клуб за народни танци „Жътвари“ и ще се проведе на 5 юни в ресторант „Оренда“.
За да подкрепите каузата, можете да закупите куверт на стойност 120 лв. Програмата ще включва изпълнения на певческа група "Жътвари", Детска фолклорна танцова школа "Орисия" гр. Каварна и талантливия певец Георги Петров. Специален гост на събитието ще бъде народната певица Ваня Вълкова. Водещ ще бъде Димитър Рачев (DJ Uni).

За резервации и повече информация, можете да се свържете с Мая Бърдарова на телефон: 089 509 2400.

Тази благотворителна вечер се превърна в традиционна. Има смисъл от нея и хората я чакат с нетърпение, заяви в студиото на радио „Добруджа“ президентът на ВК „Добруджа 07“ Тодорин Ненчев. Той сподели, че се познава отдавна с Мая Бърдарова и заради множеството организирани от нея подобни прояви, се е обърнал с предложение тази година тя да се заеме с организацията.

Не е лесно си организатор, но пък го правя с голямо удоволствие и сърце. Заслужава, защото то е свързано с бъдещето  – това са децата. Спортът и народните танци са неща, които изграждат децата, заяви Мая Бърдарова. Тя отправи апел към всички свои съграждани, които има време и средства, да дойдат и да подкрепят отбора на „Добруджа 07“.
Мая Бърдарова отбеляза, че това е поредна благотворителна кауза, която тя организира в Добрич, в която Ваня Вълкова се включва.
В рамките на събитието ще има благотворителен търг с атрактивни волейболни атрибути, сред които фланелка на националния отбор с автографи на състезателите, както тениска на сегашния капитан на националния отбор Алекс Грозданов, който е бивш състезател на „Добруджа 07“ и други. Ще бъдат предложени и Две картини на младия художник от Добрич Неди, дарени от неговата майка Камелия Тодорова.

Събраните от вечерта средства ще бъдат главно за детско-юношеската школа, защото предвид финансовата криза, в която се намираме, те са най-ощетени, каза Тодорин Ненчев. Той отбеляза, че школата се развива много добре, въпреки несгодите, които ги сполетяват заради невъзможността да тренират пълноценно. Юношите старша възраст станаха трети в страната, което е голям успех, изтъкна президентът на клуба. Той припомни, че от години клубът има сериозни финансови проблеми, като най-сериозна подкрепа получават от Община Добрич.
Не е нормално да събираме пари по този начин, но за да спасим отбора, сме принудени да правим всякакви неща. Чрез благотворителната вечер искаме да се заявим, че сме тук и че не сме се предали, каза Ненчев.

Целта пред мъжкия отбор за следващата година е да се запази състава от последния сезон, като в него ще бъдат включени още 2-3 деца от школата.

Коментирайте
Подобни новини
Православната църква чества днес свети Пантелеймон
Православната църква чества днес свети Пантелеймон
Разнообразие и активен социален живот осигурява Домът за стари хора в Добрич (ВИДЕО)
Разнообразие и активен социален живот осигурява Домът за стари хора в Добрич (ВИДЕО)
Добричката група "Цар Плъх" участва в първата вечер на фестивала Hills Of Rock
Добричката група "Цар Плъх" участва в първата вечер на фестивала Hills Of Rock
 МОН предлага две по-дълги ваканции през новата учебна година
МОН предлага две по-дълги ваканции през новата учебна година



Яндекс.Метрика