Начало >Добруджа >Общество

Волен Сидеров: Не виждам смисъл от продължаване на работата на този Парламент

16.07.2014 г. 17:03:00 ч.
/ ИА Добруджа
Волен Сидеров: Не виждам смисъл от продължаване на работата на този Парламент
Всички в момента се интересуват от вътрешно-политическата обстановка, от т.нар. банкова криза. Ще кажа защо така я наричам, тъй като според мен няма банкова криза, има една измислена истерия и всички други движения, политически, които съпровождат тази измислена банкова криза. Първо да кажа, че ние обявихме неприсъствие в парламента, тъй като не виждаме смисъл от продължаване работата на този парламент, той е изгубил доверието на хората, правителството изгуби доверието на хората, на самите мандатоносители, които го предложиха, така, че ние от АТАКА сме за колкото може по-бързи избори. Казахме го ясно и го следваме и с действията си, за разлика от други политически сили, които само говореха за оставка и за избори, а всъщност, май им се стои в този парламент." Това заяви лидерът на АТАКА Волен Сидеров на пресконференция в Добрич.
„Както се очертава, след изборите, които предстоят, ние ще имаме някаква неясна коалиция, нерегламентирана коалиция, коалиция на далаверата, в която основна роля ще играят ГЕРБ, ДПС и ББЦ", заяви Сидеров.
Той подчерта отново позицията на АТАКА - за интеграция, приятелство и икономическо сътрудничество с Русия. Против санкциите срещу тази велика държава, която е наша освободителка. АТАКА е за по-суверенна политика, антиглобалистка и против неолиберализма, против турбокапитализма, в който беше вкаран света след 1980-та, 80-те години; за повече регулация, държавно участие в икономиката; за държавни предприятия. По въпроса за банките, Сидеров заяви, че ако се национализират банки, то да се национализират трайно, а не сега да се налеят милиарди в някаква закъсала банка, а след това тя да се приватизира и някой нов играч и тарикат да изпомпва, източва парите на българите. Държавни трябва да са основните банки, те да са трайно гарантирани и да обслужват истинската, реалната икономика, малкият бизнес, фермерството, а не олигархичните интереси.


Коментирайте
Подобни новини
Прогноза за времето на 5 март
Прогноза за времето на 5 март
Добрич е на второ място сред областите с най-висок относителен дял на бедните, сочат данни на ИСС
Добрич е на второ място сред областите с най-висок относителен дял на бедните, сочат данни на ИСС
Днес е Световният ден за борба със затлъстяването
Днес е Световният ден за борба със затлъстяването
Почитаме св. Герасим - пример за безкористност
Почитаме св. Герасим - пример за безкористностЯндекс.Метрика