Начало >Добруджа >Общество

Вестник "Глас" с посвещение за празника на община Добричка

30.06.2024 г. 11:02:25 ч.
/
Вестник "Глас" с посвещение за празника на община Добричка
 В първият ден на юли излиза 24 брой на седмичника, който издава медийна група „Добруджа“ вестник Глас“.

Тема на броя: Община Добричка празнува. Соня Георгиева – кмет на Община Добричка, казва че най-голямото предизвикателство е да мотивира хората да са инициативни и да милеят за населените си места и общината.
Навършиха се  27 години от обявяването на събора в Дебрене за празник на Община Добричка, но самият събор бележи своето 55-о издание…Но безспорно това е най-мащабният културен форум на Община Добричка, нашата запазена марка, нашата емблема, нашата гордост, припомня в интервю за в.“Глас“ кметът. Зад неговата организация стоят месеци труд на читалищни дейци, самодейци, общински служители.
Кой отнесе годишните награди на общината четете  и ще видите в изданието.


 
Още в Седмичен Глас:

4 години ползотворно сътрудничество със Светослав Тачев от Франция, отбелязва изданието.Роденият в Добрич художник има публикации в най-престижните френски вестници „Льо Монд“ и „Фигаро“Художникът е роден през 1975 година в Добрич (тогава
Толбухин). Талантът си открива и развива в училището по изкуствата "Климент Охридски".
„Обичам да рисувам от малък. Щастлив съм, че бях забелязан и имах шанса да получавам съветите на големия добруджански художник Тодор Балев в градската школа по изкуство. Така открих един чудесен и всеотдаен човек, творец с блестящ талант и опитен преподавател“, споделя Светослав Тачев.
 
 Държавата със спешни действия за решаване на проблема с авариралия колектор край Албена.Пробите от морската вода са в норма и отпадат ограниченията за къпане в морето, съобщиха от РЗИ – Добрич

Над 30 000 лв. бяха събрани на благотворителен мач в Ген.Тошево за лечение на 15-годишната Цвети. Кои бяха специалните гости ще прочетете в броя.
 
Детски полицейски бележник за оценка на възрастните „Движение по правилата“, бе представен в Балчик. Книжката е предназначена за децата и е изработена под формата на изпит от деца за възрастни. Това е първата по рода си книжка в страната, като неин автор е инспектор Мая Василева, която в момента работи в Детска педагогическа стая при РУ-Балчик. Авторът сподели, че идеята да създаде тази книжка се е п]явила преди много време, когато е работила като младши автоконтрольор в сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР– Варна.
 
На спортната страница:

Състезателят на ВК „Добруджа 07“ Николай Иванов бе отличен с традиционната
награда Спортист на месеца на Добрич. Отличието за месец май бе връчено в началото на редовното заседание на Общински съвет – Добрич, което се проведе на 25 юни.
Очаквано и закономерно от[бор на месец май са юношите старша възраст на ВК „Добруджа 07“. Възпитаниците на Веселин Великов и Пламен Великов през миналия месец спечелиха бронзови медали от Държавното първенство в тази възрастова група. Николай Иванов бе избран за най-добър нападател във финалния турнир.
В момента Николай е на подготовка с националния тим до 20 години, на който треньор
е Мирослав Живков. На тима предстоят участие на Балканско и Европейско първенство.

​И още във вестник Седмичен ГЛАС: най-актуалните малки обяви, полезна информация, културен афиш, седмичен хороскоп, седмична прогноза за времето.

Коментирайте
Подобни новини
Ветeринарната гимназия приключи дейности по международен проект
Ветeринарната гимназия приключи дейности по международен проект
Регионалното депо Добрич - директен кандидат за рециклиране на биоразградими отпадъци
Регионалното депо Добрич - директен кандидат за рециклиране на биоразградими отпадъци
Адреси с аварии във ВиК в област Добрич
Адреси с аварии във ВиК в област Добрич
Започва лятната контролна кампания на НАП по Черноморието
Започва лятната контролна кампания на НАП по Черноморието



Яндекс.Метрика