Начало >Добруджа >Общество

Интересни събития и все повече доброволци в зооцентъра в Добрич (ВИДЕО)

Рекордно доброволческо събитие отчитат в ЦЗПЖ и ни канят на прожекции на открито
03.07.2024 г. 13:47:56 ч.
/
Интересни събития и все повече доброволци в зооцентъра в Добрич (ВИДЕО)
Рекордно доброволческо събитие, като брой участници, отчитат от Центъра за защита на природата и животните в Добрич. Не знам за друг случай на доброволческа акция с участието на над 210 доброволеца в рамките на ден, какъвто бе последният в добричкия център в края на месец май, каза за медийна група „Добруджа“ директорът на ЦЗПЖ – Добрич Християн Христов.

От няколко години Центъра за защита на природата и животните в Добрич получава сериозна доброволческа подкрепа. Можем да се похвалим с устойчиво сътрудничество с компанията KBC България. Над половината от персонала им във Варна, наброяващ общо около 900 души, вече са били при нас и активно са помагали с доброволчески труд, уточни директорът на ЦЗПЖ. Политика на компанията е да плаща един работен ден на всеки от служителите си, в който те да бъдат полезни като доброволци в различни каузи. Гордост за нас е, че голяма част от служителите на компанията избират да бъдат в добричкия зооцентър, обясни Христов.

Част от задачите, които са изпълнили в рамките на един ден са лакиране на дървени огради, боядисване на мрежи, шкурене и боядисване на наблюдателната кула, боядисване на оградата на заграждението на мечките, почистване на бетонни площадки и др.

Това беше 7-мо събитие с доброволци от KBC България в зооцентъра. Техните посещения подпомагат и местния ресторантьорски бизнес, тъй като от компанията им е осигурено и изхранване за деня, добави Християн Христов.

Директорът на зооцентъра съобщи още, че през месец юли в зооцентъра ще се проведат няколко интересни събития. Две прожекции на късометражния филм "Бандата на Банши" ще се състоят на 4 юли. Кинолентата "Бандата на Банши" е продължение на българския фентъзи роман „Пътешествието на Мая“. Прожекциите ще бъдат от 13,30 ч. за децата в зеленото училище и от 19,30 ч. за възрастни. Втората прожекция е със свободен достъп. Освен прожекцията, за децата през деня са организирани и кино работилница с режисьора на филма и част от актьорите, забавни тематични игри и активности.

На 15 юли също ще има кинопрожекция в зооцентъра. Тя е организирана от НПО „За Земята“. Ще бъдат представен къс документален филм „ИзЧисти планини“, направен във връзка с 25-годишнината откакто се провеждат високопланински почиствания.

Също на 15 юли ЦЗПЖ е домакин и на още едно събитие - „Въртидрешка“. То ще се проведе от 17 до 20 ч. и е възможност за подновяване и освежаване на гардеробите. Решилите да участват могат да донесат дрехи, които вече не им стават или просто са им омръзнали, но са в добро състояние и да ги заменят с други, които ще носят с удоволствие. Идеята е да се намаляват текстилните отпадъци и всеки да се замисли върху отражението на бързата мода върху околната среда и климата, обясни директорът на зооцентъра.

Репортаж на Галина Бозукова и Стефан Калев
 

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Времето на 6 юли
Времето на 6 юли
Близо 50% от пшеницата в област Добрич вече е ожъната
Близо 50% от пшеницата в област Добрич вече е ожъната
Институции започнаха от Балчик съвместни проверки за законово упражняване на професията „Екскурзовод“
Институции започнаха от Балчик съвместни проверки за законово упражняване на професията „Екскурзовод“
 Петя Минчева: Не мога да си представя живота си без музика (ВИДЕО)
Петя Минчева: Не мога да си представя живота си без музика (ВИДЕО)



Яндекс.Метрика