Начало >Добруджа >Общество

ОД на МВР-Добрич почете загиналите при изпълнение на служебния дълг (ВИДЕО)

39 полицаи от Областната дирекция ще бъдат наградени във връзка с утрешния професионален празник на МВР
04.07.2024 г. 12:53:02 ч.
/
ОД на МВР-Добрич почете загиналите при изпълнение на служебния дълг (ВИДЕО)
Ден преди професионалния празник на полицията, в Добрич бе отслужена панихида в памет на служителите на ОД на МВР-Добрич, загинали при изпълнение на служебния си дълг. На събитието присъстваха ръководителите на отделните звена в дирекцията, начело с директора старши комисар Красен Торимацов и директора на РД ПБЗН комисар Дарин Димитров.
Венци и цветя бяха поднесени пред паметника в памет на загиналите полицаи при изпълнение на служебния дълг, който се намира в двора на храм „Свети Георги“. Мемориалът, изграден през 2003 година, има камбана, излята от гилзи.  

Директорът на ОД на МВР старши комисар Красен Торимацов каза, че е останал приятно изненадан, когато са му съобщили за този паметник, защото не се сеща за друг такъв, освен в София. Той изказа благодарност към бивши и настоящи служители на полицията, които със собствени средства, усилия и организация са допринесли за построяването на мемориала. Старши комисар Торимацов прочете и имената на 13 служители на реда, загинали в изпълнение на служебния си дълг от 1960 година до момента. „Не трябва да ги забравяме, трябва да ги почитаме“, каза Торимацов.

„Благодаря за всеотдайния труд, за каузата, която преследвате, а именно опазване живота и здравето на всички наши съграждани и сънародници. Благодаря за това, че винаги сте откликвали във всяка една нужда, която сме имали“, каза кметът Йордан Йорданов, който присъства на церемонията. 

Сред присъстващите бяха още областният управител Румен Русев, окръжният прокурор Радослав Бухчев, началникът на Военното окръжие подполковник Генади Генов.
 
Директорът на ОД на МВР поздрави колегите си с утрешния професионален празник на МВР. Пред медиите той съобщи, че по случай утрешния празник има отличени 39 служители на Областната дирекция. 9 от тях са наградени със заповед на главния секретар на МВР, 7 са наградени заради разкрития грабеж от казино в Генерал Тошево. Други двама служители от Шабла са наградени за това, че са отказали подкуп от румънски водач и след това са го задържали. Останалите са наградени със заповед на старши комисар Торимацов. В един от случаите се касае за спасяване на човешки живот по време на изборния ден на 9 юни. Полицаи от Първо РУ, които охраняват изборна секция, виждат гражданин припада и му оказват незабавна долекарска помощ, като в последствие се установява, че действията им са били животоспасяващи, посочи Торимацов. Другите служители са наградени за добри резултати при изпълнение на служебните задачи.

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Времето на 7 юли
Времето на 7 юли
Добричкият музей гостува в Жеравна с изложба за Йовков от фонда на Дом-паметника
Добричкият музей гостува в Жеравна с изложба за Йовков от фонда на Дом-паметника
Водните аварии днес
Водните аварии днес
Времето на 6 юли
Времето на 6 юли



Яндекс.Метрика