Денков: Делян Пеевски е най-голямото зло, което в момента се случва на България

04.04.2024 г. 12:25:00 ч.
/
Денков: Делян Пеевски е най-голямото зло, което в момента се случва на България
Премиерът в оставка Николай Денков отговаря на въпроси на граждани във Фейсбук:

"От доста време се въртят слухове, че ДАНС прикрива канали за наркотици. За мен е странно точно Банкова да бъде обвинена за това, че прикрива канали за наркотици. Много е важно да се разбере какво се случва, за да не се окаже, че я атакуват точно заради това, че си върши работата и задържа наркотици".
"Главният секретар на МВР Живко Коцев от доста време е под сериозен натиск от страна на министъра".
"Делян Пеевски в момента е най-голямото зло, което се случва в България".

Оставката на главния секретар на МВР

Главният секретар на МВР Живко Коцев от доста време е под сериозен натиск от страна на министъра. Поне от месец-два ми казва, че има колебания дали може да остане, защото не успява да си върши добре работата при този натиск. Това заяви премиерът в оставка Николай Денков по време на живо излъчване във Фейсбук, коментирайки оставката на главния секретар на МВР Живко Коцев.

Денков заяви, че натискът срещу Коцев е бил именно, за да напусне.

„Защото не може не можели да работят заедно“, каза премиерът в оставка.

Попитан дали вижда връзка между акцията в Агенция „Митници“ и оставката на главния секретар на МВР, Николай Денков отговори: „Това не мога да кажа“.

„Когато в една институция не могат да работят хората като екип, действително става много трудно“, посочи още Николай Денков.

„С министър Калин Стоянов от много отдавна не съм говорил, той се дистанцира, даже не идва и на последните заседания на Министерския съвет. Аз също нямам особено доверие след няколко неща, които се случиха. Той си е тръгнал по неговия път, ще видим докъде ще го докара“, каза Денков.

Акцията на ДАНС в Агенция "Митници"

Премиерът в оставка коментира акцията в Агенция „Митници“.

Откакто беше назначена новата директорка на Агенция „Митници“ Петя Банкова, имаме рекордно количество задържани наркотици", заяви премиерът в оставка Николай Денков по време на живо излъчване във Фейсбук, където отговоря на въпроси. „За мен е странно точно Банкова да бъде обвинена за това, че прикрива канали за наркотици. Много е важно да се разбере какво се случва, за да не се окаже, че я атакуват точно заради това, че си върши работата и задържа наркотици", посочи още премиерът в оставка.

Николай Денков потвърди, че до този момент той не е получил официална информация от ДАНС за случая.

„Поискал съм, но до момента нямам“, каза Денков.

„От доста време се въртят слухове, може да се видят в медиите, че ДАНС прикрива канали за наркотици. Г-жа Банкова е била служител в ДАНС. Няма да се учудя, ако има информация, която, ставайки шеф на митниците, всъщност да използва. Точно това би трябвало да е работата на службите – да проверят тези сигнали и да кажат верни ли са, или не. Много пъти съм казвал, че в ДАНС има „сляпо петно“ по отношение на корупцията. Те винаги се оправдават с това, че е работа на антикорупционната комисия. Нека видим сега как двете служби – ДАНС и антикорупционната комисия, ще докажат, че вършат работа в полза на обществото“, заяви Денков.

Отношенията с ДПС

Няма никакъв шанс ПП-ДБ да направи правителство с ДПС във водеща конфигурация, коментира Николай Денков.

"Г-н Певески в момента е най-голямото зло, което се случва на България и голяма част от проблемите, които се случват в момента, са именно, защото той почна да командва процесите. Той почна да командва ГЕРБ. Въщност, той искаше избори. И ние отиваме на избори заради него. Така че г-н Певески може да си говори много неща, а ние осъзнаваме много добре, че проблемът на Блъгария се казва Делян Пеевски", допълни Денков.
Снимка:static.bnr.bg
Източник:БНТ

Коментирайте
Подобни новини
Ивайло Вълчев оглави евролистата на ИТН
Ивайло Вълчев оглави евролистата на ИТН
Началникът на отбраната: Българите трябва да са уверени в своята сигурност
Началникът на отбраната: Българите трябва да са уверени в своята сигурност
Богослужения за Второ Възкресение
Богослужения за Второ Възкресение
Стотици гости очаква Рилският манастир тази вечер за Богослужението за Възкресение
Стотици гости очаква Рилският манастир тази вечер за Богослужението за Възкресение



Яндекс.Метрика